Rektoren er fornøyd med årets opptakstall: – Viser at USN står seg godt på sitt andre år som universitet

IMPONERT OG STOLT: Rektor ved USN, Petter Aasen, er fornøyd med de gode opptakstallene. Fortsatt står hele 7611 søkere på venteliste.

IMPONERT OG STOLT: Rektor ved USN, Petter Aasen, er fornøyd med de gode opptakstallene. Fortsatt står hele 7611 søkere på venteliste. Foto:

I år har 11.490 søkere blitt tilbudt studieplass ved Universitetet i Sørøst-Norge for studieåret 2019/20 etter årets hovedopptak. Av disse er 7.504 sendt ut til søkere via Samordna opptak, mens resten er sendt ut til søkere via lokalt opptak.

DEL

Nå står hele 7.611 søkere på venteliste, og det er tydelig at enkelte studier er mer populære enn andre. Det er også stor forskjell på hvilke studier som er mest populære blant de forskjellige kjønnene.

LES OGSÅ: Kampen om studentene

Sykepleie er mest populært

USN-rektor Petter Aasen forteller at sykepleierstudiet er det mest populære, og nå står over 1000 kvalifiserte søkere på venteliste.

– Vi tilbyr sykepleie, vernepleie og helse og spesialfag innen helsestudiet. Sosialstudiene vernepleie, radiografi og optometri er også populære og har nå lange ventelister.

LES OGSÅ: Derfor er det viktig at det blir et universitet i Sørøst

91 prosent av søkerne til grunnskolelærerstudiet er kvinner

Lærerutdanning tilbys også ved USN, og her er det de kvinnelige søkerne som tar mest plass.

– Det er tydelig at det er en større andel kvinner som søker seg til lærerstudiet. I utdanningen som grunnskolelærer fra 1-7 klasse er hele 91 prosent av søkerne kvinnelige, sier Aasen til Tønsbergs Blad.

Når det kommer til lektorutdanning ser det annerledes ut.

– På USN tilbyr vi lektorutdanning i norsk, historie og realfag. Her er hele 58 prosent av søkerne menn og 42 prosent kvinner, sier Aasen.

På de teknologiske, ingeniør og maritime fagene er det ser man også en stor prosentforskjell når det kommer til kjønn.

– 86 prosent av søkerne på ingeniørfaget og 78 prosent av søkerne på de maritime fagene er menn.

LES OGSÅ: – Studenter må forberede seg på seksuell trakassering

Imponert over tallene

Ettersom skoleåret 2019/20 vil bli USN sitt andre år som universitet, er rektor Aasen stolt og imponert over de gode opptakstallene.

– Først vil jeg vil gratulere alle som har fått tilbud ved universitetet vårt, og ønske dem hjertelig velkommen til studiestart i august. Vi er glade for å kunne gi så mange tilbud om studieplass, selv om det er mange som også står på venteliste. Opptakstallene viser at USN står seg godt på sitt andre år som universitet, sier han.

Artikkeltags