Navn: Cecilie Langklep Bjørnøy, rektor ved Greveskogen videregående skole
Alder: 45
Bosted: Revetal

Jeg studerte natur og miljø i Bø etter å ha jobbet et halvt år i en stall da jeg var ferdig med videregående. Jeg skulle ta en bachelor og bli miljøvernkonsulent, men to år ut i studiene kuttet jeg ut. Det er ikke så voldsomt mange jobber innen det feltet, og jeg trivdes ikke i studietilværelsen. Jeg er for glad i bevegelse. Jeg gikk over på historiestudier, og etter hvert ut i en lærerjobb. Jeg trivdes veldig godt i læreryrket, og har tatt mye etterutdanning parallelt med jobben.

Den sjokoladen og posen med Seigmenn som ligger der på pulten min, fikk jeg fra en elev som heter Oda. Hun er fra Undrumsdal hun også. Vi må holde sammen, hehe. Jeg vokste opp på en gård i Undrumsdal, det har lært meg ansvarsfølelse og å ta i et tak når det trengs. Det er viktige egenskaper. Og så er jeg hestejente. Fikk min første hest da jeg gikk i 5. klasse, og gikk «all in». Jeg har aldri blitt ferdig med det å ha hest, så nå har jeg min sjuende hest stående på en stall i Stokke. Jeg har en krevende jobb, så da er det deilig å komme dit å ikke være rektor. Jeg er der tre timer hver dag. Det er lurt å ha sånne pusterom. Og jeg pleier å si at jeg er distriktets mest effektive rektor, for jeg må rekke stallen hver ettermiddag.

Jeg var rektor ved Re videregående skole i åtte år før jeg startet som rektor her ved Greveskogen. Jeg var selv elev på Re, og en av lærerne jeg hadde, Kåre Simonsen, var fortsatt lærer på skolen da jeg kom tilbake som rektor. Da ga han meg et råd: «Du må være snill med elevene dine, for en dag kan de bli sjefen din».