Navn: Dag Petter Søderman, lektor ved Nøtterøy videregående skole
Alder: 46 år
Bosted: Tønsberg

Jeg ble unnfanget i Kenya, men jeg ble født her i Tønsberg. I ni år bodde vi i Drammen før vi flyttet til Botswana i Afrika. Der bodde vi fra jeg var ni år til jeg ble tolv. Det var utrolig moro for en gutt på ni-ti år. Det var et eventyr, men også tøffe møter med andre kulturer – og jeg lærte disiplin: For da jeg hadde vært der i tre måneder så sa jeg f-ordet i klassen. Da tok lærerinnen meg i øret og skulle såpevaske munnen min, men det var ikke noe såpe i skapet hennes. Så da ble jeg dratt inn etter øreflippen i tre andre klasserom på leiting etter såpe, og jeg bannet aldri igjen. Det var et helt annet system, men jeg husker det ikke som negativt egentlig.

Vi flyttet tilbake til Tønsberg, og videre startet jeg på BI i Sandefjord og tok en bachelor i økonomi og logistikk. Jeg gikk den retning fordi jeg hadde en drøm om å bli enten psykolog, kokk eller sjef. Jeg tror ikke jeg hadde hatt tålmodigheten til å være psykolog, kokker må jobbe lange kvelder og være eksepsjonelt god for å komme langt. Dermed sto sjef igjen.

Ved siden av studiene jobbet jeg på Spenst, og etter BI ble jeg tilbudt jobben som salgssjef hos Spenst i Tønsberg. Etter at jeg sluttet som salgssjef var jeg innom både finansrådgiver, selger av Stormklokker og tok en master i finans og internasjonal handel. Etter masteren i Australia kom jeg hjem og begynte å jobbe i Danskebank. Etter finanskrisen i 2008, ble reglene strammet godt inn og det var lite spillerom for selvstendig rådgivning. Helt ut av det blå ringte telefonen mens jeg var på jobb. Det var den tidligere sjefen min på Spenst som tilfeldigvis lurte på om jeg hadde lyst til å kjøpe halve Spenst og drive det. Det var en fantastisk mulighet, så da ble jeg til slutt sjef. Det var 10 gode år, fantastisk mange gode ansatte og hyggelig medlemmer, til tross for at det økonomiske svingte en god del. I april i år så solgte jeg meg ut av Spenst fordi jeg var litt ferdig. Jeg hadde vært der lenge og følte at jeg hadde gjort de tingene jeg kunne. Jeg hadde lenge tenkt på å bli lærer, så jeg tok praktisk pedagogikk og nå jobber jeg som lektor på Nøtterøy videregående skole.