Navn: Kurt Bjørnsgård
Alder: 59
Bor: Tønsberg

Jeg er en trubadur fra Tønsberg. Her er jeg født og oppvokst. Jeg er nok en sosial person som er veldig glad i andre mennesker. Jeg har opp gjennom årene jobbet som miljøarbeider. Og i den sammenhengen har jeg også fått brukt musikk for å «åpne dører». Gitaren har nemlig vært med meg i alle år. Det var min mor som først tok meg med på et gitarkurs. Og der ble jeg straks bitt av basillen. Og siden har gitaren vært med meg overalt.

Jeg har spilt mye lokalt, men også utenlands. I 1989 reiste jeg for første gang til øya Madeira. Til sammen har jeg nok tilbrakt om lag to år av mitt liv der. Dette er en øy langt ute i Atlanterhavet. Hyggelige folk, vakker natur. Så har det seg også slik at fotballspilleren Ronaldo er født og oppvokst der. Og jeg er jo en trubadur og samtidig glad i fotball. Dermed tenkte jeg som så, at her nede på Madeira, hvor jeg er så ofte, her må jeg lage en sang om og til Cristiano Ronaldo. Denne låta, som jeg kaller «Ronaldo legend», er spilt inn i studio. Den har engelsk tekst, og de spiller den av og til på Madeira.

Som fotballspiller synes jeg Ronaldo er fantastisk. Og når han en sjelden gang besøker Madeira, ruller de nærmest ut den røde løperen for ham. Det finnes et eget Ronaldo-museum der nede. Så han er virkelig stor på hjemøya. Selv har jeg aldri sett Ronaldo. Han er nok ikke så lett å komme innpå. Men verden er liten, så hvem vet? Kanskje kommer jeg til å treffe ham der en dag? Uansett vil Madeira alltid være mitt «andre hjem».