Navn: Arne Gjelsås, pensjonist
Alder: 89
Bosted: Barkåker

Jeg kommer til Grøstad bilverksted hver dag klokken 10 og tar en kaffekopp. De er så hyggelige her, og så får jeg være med på mange fine bilturer med Tore Grøstad. Han tar meg med til Kragerø, Notodden, Drammen, og en snartur til byen innimellom. Da får jeg se hvordan de river og bygger og holder på. Jeg har vært nærmeste nabo til verkstedet siden 1960, og før det bodde jeg 500 meter unna, så jeg er fra området. Det er et rolig og fint sted som jeg trives på. Til verkstedet kommer det mange kjente også. Her for ikke så lenge siden hadde jeg en samtale med en jeg ikke hadde sett på 40 år.

Da jeg var 17 ble jeg sendt ut på hvalfangst i Sydishavet. Det var greit det. Så ble hvalfangsten avsluttet, og det var egentlig greit. Jeg begynte å jobbe på Nortura, og der jobbet jeg lenge. Det var en fin arbeidsplass. Vi har treff der den første tirsdagen i hver måned. Da spiser vi lunsj og prater. Jeg er den eldste der nå, og det er veldig hyggelig hver gang.

Det er sju år siden jeg begynte å komme til Grøstad bilverksted hver dag, og det var fordi jeg ble alene. Nå har jeg et program hjemme om morgenen med litt trim først, og så kommer jeg hit og drikker kaffe, prater og kjører tur med Tore. Det er koselig. Jeg blir etterlyst dersom jeg ikke kommer, og det er veldig koselig å bli tatt så godt i mot her. Det er som mitt andre hjem. Jeg skal fortsette å komme hit så lenge jeg kan gå. Det er et lite miljø her, og alltid noen å prate med.