På toppen av Feskjærveien bor Camilla med familien. Hun har drevet med hest hele livet, og konkurrert i seks år.

– Hest er livet mitt, sier Lorentzen.

Camilla følte hun aldri fant alt hun trengte til hestene på ett sted, og synes altfor mange hestebutikker ligger i kjøpesentre.

– Jeg fant bare ut at det var noe jeg ville gjøre noe med, og startet egentlig ganske spontant butikken Tønsberg Hestesport. Alt jeg har i hyllene her er ting jeg liker og som jeg kan anbefale videre, sier Camilla.

Bli med inn i hestebutikken og hør Camillas tips til å starte egen butikk nederst i saken.

For det skjedde titt og stadig at Camilla jobbet i stallen til sent, og gikk tom for blant annet hestesjampo eller hovlakk.

– De fleste kjøpesentrene stenger rundt klokken 18.00, og da rakk jeg ikke å kjøpe det jeg trengte. Å ha butikken i garasjen vår på Feskjær, gjør at vi kan ha døgnåpent siden vi som regel alltid er her. I tillegg bor vi i nærheten av mange staller. Sånn sett vil jeg si at vi har en perfekt plassering, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under kartet)

 

Holder seg oppdatert på nye produkter

Da Camilla hadde bestemt seg for å starte butikk, sendte hun e-poster til aktørene hun gjerne ville kjøpe varer fra.

– Alle jeg snakket med var positive, og jeg har fått samarbeid med flere av favorittmerkene mine. Det er ganske kult, sier Camilla.

Hver uke drar hun til en hestebutikk på Furuset, der hun er en av bedriftene som får se de nye produktene på markedet før de kommer i butikk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STORT VAREUTVALG: – Mange kommer med nye ting hver uke, så det er viktig at jeg følger med, sier Camilla Lorentzen.
STORT VAREUTVALG: – Mange kommer med nye ting hver uke, så det er viktig at jeg følger med, sier Camilla Lorentzen.(FOTO: )

– Mange kommer med nye ting hver uke, så det er viktig at jeg følger med. Det er skikkelig stas at jeg får lov til å se alt før alle andre. Det beste jeg vet er å gå i hestebutikker, sier Camilla.

Hun vil ha det beste til hestene sine, og synes det er viktig med kvalitet.

– Jeg betaler heller litt mer for skikkelige varer. Hos meg får du mellomdyre varer. Alt fra fôr til hodeplagg og hestesjampo, som ikke er i den laveste prisklassen, men heller ikke i den høyeste. Jeg tror det eneste vi ikke har er saler, sier Camilla.

– Å starte butikk krever mye arbeid

Men det har ikke bare vært enkelt for 19-åringen. Hun har hendene fulle med deltidsjobb og daglig hestestell i tillegg til butikken.

– Når man gjør noe sånt som dette, gjelder det å gå «all in», og det krever mye arbeid og at man setter av tid. Mamma har hjulpet meg en del med det formelle knyttet til oppstarten, men det er jeg som har driften. Jeg er lidenskapelig opptatt av hest, så for meg er dette en hobby i tillegg til at det er jobb.

Ved siden av utsalget i butikken, kjører hun varer til kundene.

– Jeg vil si jeg selger mer ved å kjøre varene til kundene enn når de henter dem i butikken selv. Det er en ekstraservice jeg gir. Det er flere som kommer innom på kveldstid, men det er ikke så mange som vet om den enda. For meg er det viktig at kundene får en god opplevelse allerede før de har begynt å bruke varene de har kjøpt, sier Camilla.

Til unge som har lyst til å starte butikk, har hun flere tips.

– Du må være forberedt på å ta i et tak, og alltid holde deg oppdatert på nyheter på markedet. Selv om det har vært og er mye jobb, angrer jeg ikke på at jeg gjorde det. Det kjempekult å drive noe helt eget, sier Camilla.

Bli med inn i hestebutikken! Se video under: