Hør Tommys pappahistorie i tb-podden lengre ned i saken

Fire barn, fire strenger. Der har du hverdagen til Tommy Løken-Elstad (47).

– Dem renner jo stadig vekk ned dørene her. Så noe bra må jeg da ha gjort, smiler pappa Tommy, også kjent som bassist i bandet Plumbo.

For 27 år siden ble han far for første gang. Og mesteparten av årene siden, har jobben hans bestått av å reise rundt og spille for folk.

– Mange dager hjemmefra

Med «dem» mener Tommy her de to eldste døtrene Carina Michelle (27) og Thea Christin (22), som for lengst har flyttet hjemmefra. Så er Tommy også pappa til «kull nummer to», Patrik (12) og Sarah (9).

– Jeg tror nok at jeg har vært mer til stede, for å si det sånn, med de to siste enn de to første. Den gangen da de eldste vokste opp, var bandet i etableringsfasen og vi måtte ta absolutt alle de spillejobbene vi kunne få. Det var en beinhard tid med mye slit og mange dager og netter hjemmefra, forteller han.

(Artikkelen fortsetter etter podkasten)

Hør Tommys pappahistorie i tb-podden pappaspesial her

 

Ikke for det, Plumbo er fremdeles et aktivt band, fortsatt med mange, mange spillejobber på plakaten.

– Men det er likevel annerledes nå, sier Tommy.

– For det første kan vi nå i langt større grad bestemme selv hvilke jobber vi skal ta. Vi behøver ikke lenger gjøre alle vi blir tilbudt. Dessuten er det sommeren som er den mest aktive spilletiden nå. Dette betyr i forhold til tidligere, mindre spilling ellers i året, og med det, flere dager med familien.

FAMILIEBILDET: Tommy med sønnen Patrik på skulderen, døtrene Thea Christin, Carina Michelle og kona Elisabeth med datteren Sarah.
FAMILIEBILDET: Tommy med sønnen Patrik på skulderen, døtrene Thea Christin, Carina Michelle og kona Elisabeth med datteren Sarah.(FOTO: )

– Topp å bli bestefar

– Men når vi er ute, er vi en god gjeng på tur. Flere andre av medlemmene har også barn som de selvfølgelig ville ha vært mer sammen med, så den lengselen etter unger og familie når vi en lørdagskveld er på jobb et eller annet sted i landet, er det vel ikke akkurat bare jeg som føler på.

Men, når Tommy er hjemme i Sande, ja da er det kvalitetstid det handler om. Med kone, fire barn, og to barnebarn har det også blitt.

– Å bli bestefar var helt topp. Veldig all right. Jeg storkoser meg sammen med de to barnebarna mine og tilbringer så mye tid som mulig med dem og.

Familiekos. Det å holde på med ting sammen, være til stede. det er veldig viktig. Og det familien liker spesielt godt å gjøre, ifølge Tommy, er å dra på turer i skauen i samlet flokk.

– Det er noe vi alle liker godt å gjøre. Det er veldig viktig å finne på ting sammen, som alle setter skikkelig pris på. En annen ting vi samles om er måltidene. Er alle hjemme, skal alle spise sammen. Og da skal det være skjermfritt.

– Jeg er veldig stolt

Tommy ble selv far allerede som 19-åring. Det var en tøff tid han innrømmer at han nok ikke var helt forberedt på.

– Ja, det å bli far i en såpass ung alder, var en litt skremmende affære. Man var nok ikke helt innforstått med hva dette faktisk ville innebære. Men det gikk jo bra, da. Det var en periode hvor jeg ikke var så mye til stede i de to første barnas oppvekst. Men den tiden jeg var til stede, var jeg veldig til stede, understreker han.

UNG FAR: Tommy Løken-Elstad som nybakt pappa, 19 år gammel.
UNG FAR: Tommy Løken-Elstad som nybakt pappa, 19 år gammel.(FOTO: )
 

Det er en veldig stolt pappa Tønsbergs Blad snakker med her.

– Jeg er veldig stolt av alle de fire barna mine. Det er ingenting som kan måle seg med dem. Ikke all verdens berømmelse og gullplater. Ikke det å stå på en scene foran 10.000 mennesker. Det er ingenting som er større, bedre eller viktigere enn det å være en familie sammen, mener Plumbo-bassist Tommy Løken-Elstad.

BORTE BRA: Men hjemme best. Det er ikke Tommy Løken-Elstad det aller minste i tvil om
BORTE BRA: Men hjemme best. Det er ikke Tommy Løken-Elstad det aller minste i tvil om(FOTO: )