Det ble en tøff fjorårssesong for Tønsberg FK. Til slutt endte det med nedrykk etter en årrekke i det gode selskap i 4. divisjon.

Nå bretter pappa Magne og sønnene André og Thomas Berglund opp ermene for å løfte klubben tilbake der de føler den hører hjemme.

Familien kommer fra Tjøme og er bosatt på Gon rett bak golfbanen på sommerøya. Lagets trener er faren Magne Berglund som har spilt for både Eik, Nøtterøy, Teie og klubben han nå har trent de siste  årene.

Ettertraktede sønner

Flere klubber har ligget langflate etter sønnene hans uten å få noen av dem på kroken.

– Både Eik, FKT og Flint har jaktet André de siste sesongene uten at det har endt med en signatur, sier pappa Berglund.

Hovedpersonen selv har et avslappet forhold til det hele.

– Det er smigrende at andre klubber vil ha meg. Timingen har ikke klaffet helt per nå. Eik var sist på banen, men da hadde jeg allerede forpliktet meg til å trene et av jentelagene i TFK. Det hadde ikke latt seg kombinere med spill i Eik, sier André Berglund.

SE INTERVJU MED MAGNE BERGLUND I VIDEOVINDUET UNDER!

Play
17:26
 

Diskusjoner rundt middagsbordet

Trener og far Magne innrømmer lett at han har blitt litt egoistisk på sine sønners vegne, uten at han vil stå i veien for eventuelle fremtidige overganger.

– Det har vel blitt noen diskusjoner rundt middagsbordet mellom min kone og meg. Til syvende og sist er det gutta selv som bestemmer, men jeg innrømmer at det er betryggende, sett med TFK-briller, at de blir værende én sesong til hos oss, forteller Magne Berglund.

LES OGSÅ:Audun (41) rocker videre etter 25 år: – Dritflaks for meg at Re rykket ned  

Nøkkelspillere

Slik startoppstillingen ser ut per nå vil brødrene danne den sentrale midtbanen til TFK.

– André må nok finne seg i å bli flyttet litt rundt på banen etter behov. Primært ønsker jeg at de skal være hjernen og hjertet i laget, sier Magne Berglund.

De to brødrene har ulike styrker som gjør at de utfyller hverandre.

– Yngstemann Thomas har nærteknikk og spilleforståelse som sine spisskompetanser og ligner nok mest på slik jeg var som spiller, mens André har hurtigheten og fysikken som sine fremste ferdigheter. De utfyller hverandre utmerket, smiler pappa Magne.

Jørgen (18) har litt å slekte på: – Jeg skal ihvertfall bli bedre enn pappa 

Vil rett opp

Thomas kommer fra den lovende 2000-årgangen på Nøtterøy og har spilt seniorfotball i flere sesonger for TFK. En av de største nedturene på fotballbanen var da høstmørket senket seg i fjor.

– Vi var rett og slett ikke bedre, selv om det startet lovende med 20-0 mot Fram 2 i åpningskampen. Hele sesongen var frustrerende og vi var dessverre aldri i nærheten av de andre lagene, minnes Thomas Berglund.

Pappa Magne er sikker på at laget står bedre rustet foran årets sesong etter flere lovende prestasjoner mot bedre motstand i treningskampene.

– Det viktigste er at vi har fått inn flere unge spillere med fart fremover i banen. Miksen av rutine og talent er også bedre enn på flere sesonger. Balansen i laget er en helt annen i år. Mot både Re FK (6. plass) og Teie (3. plass) har vi vært fullt på høyde i treningskampene. Det gjør meg trygg på at vi er i rute.

– Er opprykk målet?

– Ja, svarer Berglund-familien i kor.