Gå til sidens hovedinnhold

Uverdig utspill fra Karoline Aarvold

Takk til Vestfold Røde Kors for tilbudet ved Stella og Castor

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vestfold Røde Kors har i flere år drevet dette senteret med prosjektmidler fra staten og med støtte fra Tønsberg og Færder kommuner i tillegg. Prosjektet har gitt et veldig bra tilbud til innvandrere både for språktrening, sosial møteplass og ikke minst for å hjelpe mennesker i skole og jobb. Siste år sto de i fare for å måtte legge ned og Vestfold og Telemark fylkeskommune med Arbeiderpartiet i spissen reddet tilbudet og ga også mulighet for å søke midler for 2022, i tillegg til at Tønsberg kommune gikk inn og doblet sitt tilskudd.

I vedtaket for 2022 ble det forutsatt at kommunene som har deltagere i senteret skulle søkes om midler.

Les også

Legger ned integreringstilbud i Tønsberg: – Det er trist

Styret besluttet at senteret skulle legges ned før kommuner og fylket behandlet sine budsjetter, så det framstår som uklart om disse søknadene faktisk ble sendt. Vi i Arbeiderpartiet i Tønsberg og i fylket var, som vi har vært helt tydelige på, klare til å bistå økonomisk og midlene lå der. At Karoline Aarvold fra Høyre i sitt leserinnlegg fra 20.12 velger å så tvil om dette, er uverdig og et forsøk på å spille politisk mynt på dette tilbudet. Det er også ganske uforståelig siden vedtaket fylkestinget enstemmig fattet ang støtte til senteret for 2022, var Aarvold og Høyre med på å fatte.

Les også

Det Stella og Castor har fått til er unikt og imponerende. Hva nå, Arbeiderpartiet?

At de som ikke sitter med makten i en kommune eller et fylke har mer penger å bruke til gode formål er velkjent fra politikken. I dette tilfellet er det ikke sånn det henger sammen. Arbeiderpartiet har tydelig sammen med et enstemmig fylkesting, uttrykt støtte til Stella og Castor og pekt på pengene. Hva Røde Kors i Vestfold velger å gjøre fremover må de selv vurdere.

Om de ikke omgjør styrebeslutningen om å stenge vil vi takke for den innsatsen som utallige frivillige og ansatte har gjort. Skulle beslutningen bli å videreføre tiltaket, imøteser vi en søknad om midler som ligger i budsjettet vårt.

Kommentarer til denne saken