Høyre overtar på Tjøme

NYTT FLERTALL: Disse tre representerer det nye flertallet i Tjøme kommunestyre. De vil kaste Aps Bente K. Bjerke som ordfører og heller velge Høyres John Marthiniussen (til høyre). De andre på bildet er Venstres Monica Hofer Hagen og Frps Per Ove Width. 
Foto: Anne Charlotte Schjøll

NYTT FLERTALL: Disse tre representerer det nye flertallet i Tjøme kommunestyre. De vil kaste Aps Bente K. Bjerke som ordfører og heller velge Høyres John Marthiniussen (til høyre). De andre på bildet er Venstres Monica Hofer Hagen og Frps Per Ove Width. Foto: Anne Charlotte Schjøll

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TJØME: Høyres John Marthiniussen blir ny ordfører på Tjøme. Sammen med Frp og Venstre vil partiet kaste Aps Bente Kleppe Bjerke.

DEL

Det uttalte John Marthiniussen, Per Ove Width (Frp) og Monica Hofer Hagen (V) til Tønsbergs Blad da stemmetallene forelå ved midnatt.

De viser at Høyre og Frp har flertall alene i kommuenstryet med 10 av 19 representanter. Høyre er det største med seks mens Frp har fire representanter. Venstre får to representanter i kommunestyret.

Arbeiderpartiet ser ut til å få seks representanter og valgets store taper, Tjømelista, får kun én representant i kommunestyret.

– Det er helt naturlig at det største borgerlige partiet får ordføreren. Det er bare å gratulere Høyre og John Marthiniussen med et godt valg, sier Frps Per Ove Width.

Kun få stemmer gjenstår på Tjøme

Bredest mulig samarbeid

Høyre og Frp er innstilt på et bredest mulig borgelig samarbeid på Tjøme og vil derfor ha med seg Venstre, selv om de har flertall alene. Det sa John Marthiniussen og Per Ove Width til Tønsbergs Blad i går kveld. De tre partiene har avtalt forhandlingsmøte om posisjoner allerede tirsdag kveld.

Artikkeltags