Kumulering hjalp ikke

FORBIGÅTT: Forhåndskumulerte Yngve Lindgaard-Berntsen (til høyre) hos Tjømelista ble forbigått av Pål P. Syse, som ikke var kumulert. I midten Jorun Ekeid. Foto: Harald Strømnæs

FORBIGÅTT: Forhåndskumulerte Yngve Lindgaard-Berntsen (til høyre) hos Tjømelista ble forbigått av Pål P. Syse, som ikke var kumulert. I midten Jorun Ekeid. Foto: Harald Strømnæs

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TJØME: Tjømelistas ordførerkandidat Yngve Lindgaard-Berntsen ba selv om å bli forhåndskumulert for å være sikret plass i kommunestyret. Det hjalp ikke.

DEL

Han var den eneste på lista som var forhåndskumulert, men ble allikevel forbigått av veteranen Pål P. Syse, som fikk mange ekstrastemmer og slengere. Syse er den eneste fra Tjømelista som kommer inn. Han har fra før fem perioder bak seg i kommunestyret for Tjømelista, som ved årets valg tapte tre representanter.

Intern uro

Tønsbergs Blad kunne sist lørdag fortelle om intern uro hos Tjømelista. Sentrale personer har i løpet av sommeren meldt seg ut. Nominasjonsmøtet valgte å ikke forhåndskumulere sin egen ordførerkandidat. Lindgaard-Berntsen ble først kumulert da han ba nominasjonskomiteen om dette. Den interne uroen har velgerne på Tjøme tydeligvis fått med seg.

Dermed ble Tjømelista den store taperen ved årets valg.

LES OGSÅ: Dette er det nye kommunestyret på Tjøme

Det lyktes ikke Tønsbergs Blad i går kveld å få tak i Yngve Lindgaard-Berntsen, som også er leder for Tjømelista, for å få en kommentar til valgresultatet.

Alt om valget finner du her

Anerkjennelse

Pål P. Syse legger ikke skjul på at han gjerne hadde sett at Tjømelista hadde fått inn flere i kommunestyret.

– For egen del må jeg si at jeg ble svært overrasket over å ha blitt valgt inn i kommunestyret foran en som var forhåndskumulert. Jeg ser på dette som en anerkjennelse for det arbeidet vi har gjort i hovedutvalget for plan og miljø, hvor jeg har vært leder siste periode, sier Syse.

For øvrig er det verdt å merke seg at Grepan-gründer Arild Einang er valgt inn i kommunestyret for Frp.

Ungdommen blir representert i kommunestyret ved Sebastian T. Andersen. Han er 19 år gammel og er valgt inn for Arbeiderpartiet. 19 år er også partiets første varamann. Det er Håkon Ødegård Løvdal.

Høyre, Frp og Venstre var allerede mandag kveld enige om å samarbeide. Alle vil kaste Arbeiderpartiets ordfører.
Partitene hadde sitt første møte i går kveld. Her ble man enige om de store linjene i samarbeidet. Det betyr at Høyres John Marthiniussen blir ordfører og Fremskrittspartiets Per Ove Width blir varaordfører.

Videre skal hvert av de to partiene har lederen i hovedutvalgene. Frp skal ha lederen i hovdutvalget for levekår, mens Høyre skal ha lederen i hovedutvalget for plan og miljø.

Artikkeltags