Kastet ut av Tønsberg Frp etter hastevedtak

KASTET UT: Frp har på sentralt holdt bestemt at Elisabeth Rue Strencbo skal ekskluderes fra partiet. Partiet må leve med at hun står på kumulert plass på Frps valgliste. Foto: Peder Gjersøe

KASTET UT: Frp har på sentralt holdt bestemt at Elisabeth Rue Strencbo skal ekskluderes fra partiet. Partiet må leve med at hun står på kumulert plass på Frps valgliste. Foto: Peder Gjersøe

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Elisabeth Rue Strencbo er kastet ut av Tønsberg Frp etter hastevedtak i organisasjonskomiteen.

DEL

Etter planen skulle Frp sentralt vurdere Elisabeth Rue Strencbos medlemskap i partiet på et møte etter valget i september.

Sjikanøse uttalelser

Men nå har partiet kommet seg selv i forkjøpet og vedtatt å ekskludere henne med øyeblikkelig virkning. Det ble bestemt i Frps organisasjonskomité i forrige uke.
– Dette er gjort fordi hun har gått ut aktivt i valgkampen og sagt at hun vil melde seg ut, sier styreleder Bent Kittelsen i Tønsberg Frp.
Strencbo, som er kastet ut fordi hun tidligere i år kom med sjikanøse uttalelser om partikolleger og listekandidater i Frp, står på kumulert femteplass på Frps liste til høstens kommunevalg. Hun får etter vedtaket ikke lov til å bruke noe av partiets materiell i valgkampen.
– Hun får heller ikke stå på våre stands. Hun må kjøre sin egen valgkamp, sier Kittelsen. Strencbo har allerede ordnet med tillatelse for å stå med egen stand i Tønsberg sentrum.

Vanskelig situasjon

Etter ekskluderingsvedtaket i Frp sentralt er Tønsberg Frp i den situasjon at partiet har en kandidat på kumulert plass som ikke er medlem av partiet.
Kittelsen erkjenner at dette er en vanskelig situasjon for Tønsberg Frp, ikke minst med tanke på valgresultatet. Målinger viser at Frp kan komme til å miste flere plasser i Tønsberg bystyre, og kan nå ikke regne med Strencbos støtte i alle saker. Hun har sagt hun vil stå fritt til å velge hvem hun vil støtte fra sak til sak. Strencbo kan komme til å bli en viktig brikke i Tønsbergs politiske styre.
– Avhengig av valgresultatet, kan hun havne på vippen i bystyret. Vi kan ikke stemme henne vekk, sier Kittelsen.

Artikkeltags