Bare 17 tønsbergensere vil til Sandefjord

Artikkelen er over 4 år gammel

Folkeavstemningen viser at 97,3 prosent av innbyggerne på Hogsnes, Bjelland og Smørberg vil fortsette å være del av Tønsberg kommune.

DEL

TØNSBERG: Parallellt med folkeavstemningen på Vear har også innbyggerne på Tønsberg-siden av kommunegrensen svart på hvilken kommune de vil tilhøre i fremtiden.

Fra før er det klart at både Stokke og Tønsberg kommuner er enige om at Vear, Hogsnes, Bjelland og Smørberg bør ses på som ett lokalsamfunn, og at dette bør samles i én kommune.

Klart svar

631 av de 1.049 stemmeberettigede på Hogsnes, Bjelland og Smørberg deltok i folkeavstemningen, og stemmene er nå talt opp.

LES OGSÅ: Valg 2015 Vestfold

Resultatet viser at 614 svarte "Tønsberg", mens 17 tønsbergensere altså kunne tenke seg å inngå i nye Sandefjord kommune. Tallene tilsvarer 97,3 prosent for Tønsberg og 2,7 prosent for Sandefjord.

– Fantastisk

– Det er fantastisk. Hvis de endelige tallene fra Vear viser seg å være like klare som forhåndsstemmene (65,5 prosent på Vear vil bli en del av Tønsberg), så kan jeg ikke se at kommunestyret i Stokke kommer til å ha noe valg. Da må Vear bli en del av Tønsberg, sier førstekandidat Anders S. Larsen i Innbyggerlista.

LES OGSÅ: Valg 2015 Stokke

– Dette var ikke overraskende tall, at de som bor der ønsker å bli værende i Tønsberg. Men det spiller ingen rolle i forhold til vår vurdering, som kun handler om våre innbyggeres tall, sier Stokke-ordfører Erlend Larsen.

LES OGSÅ: Valg 2015 Sandefjord

Artikkeltags