Folkemøte om Vestfjord-forbindelsen – Ap og Høyre ville ikke sitte i panelet

NEI TAKK: Torsdag kveld arrangerer Venstre og Senterpartiet folkemøte om Vestfjord-krysning. Høyre og Roar Jonstang har takket nei til å sitte i panelet. Det har også Arbeiderpartiet. Venstres Arne Magnus Berg (til høyre) ønsker utredning av Vestfjord-alternativet. Her er de to fra en tidligere anledning, der Jonstang fant frem de utredningene som allerede er gjort om Vestfjord-forbindelse.

NEI TAKK: Torsdag kveld arrangerer Venstre og Senterpartiet folkemøte om Vestfjord-krysning. Høyre og Roar Jonstang har takket nei til å sitte i panelet. Det har også Arbeiderpartiet. Venstres Arne Magnus Berg (til høyre) ønsker utredning av Vestfjord-alternativet. Her er de to fra en tidligere anledning, der Jonstang fant frem de utredningene som allerede er gjort om Vestfjord-forbindelse. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I kveld er det folkemøte om Vestfjord-krysning, arrangert av Venstre og Senterpartiet i Færder. Alle partiene er invitert til å sitte i panelet, men de to største partiene, Høyre og Arbeiderpartiet, stiller ikke panelet.

DEL

Senterpartiet og Venstre ønsker å utrede Vestfjord-krysning, og har torsdag kveld invitert til debatt for å belyse og debattere temaet.  Blant innlederne er Venstres Per Espen Fjeld, Senterpartiets Richard Fossum (Sp), tidligere overingeniør i Statens vegvesen og markert Vestfjord-tilhenger Audun Nordbotten, og tidligere Andebu-ordfører Bjarne Sommerstad.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Jon Sanness Andersen sier Arbeiderpartiet vil være representert med Runar Larsen, men at partiet har valgt ikke å delta i panelet.

– Vi opplever sammensetningen av innledere på møtet som svært farget. Her er det kun tilhengere av Vestfjord-forbindelsen. Å sitte i panel på de premissene er vanskelig, sier Sanness Andersen.

– Er utredet

Han legger til at han ikke har noe imot å diskutere transportsystem på nøytralt grunnlag.

– Arbeiderpartiets standpunkt har vært godt kjent i mange år, sier han.

Sanness Andersen er uenig i at Vestfjord-forbindelsen ikke er utredet, slik det nå blir hevdet.

– Vestfjord-forbindelsen ble utredet i forbindelse med Konseptvalgutredningen, og også før den tid. Prosessen foregår jo sånn at alternativene lukes ut, og Vestfjord-forbindelsen ble luket ut tidlig, sier Jon Sanness Andersen.

Roar Jonstang er opptatt torsdag kveld i møte med Bane Nor. Han har denne kommentaren:

– Mitt oppdrag er å få til en ny fastlandsforbindelse uten unødig opphold. Det arbeider jeg hardt for å være med på å oppnå. Den realistiske løsningen da er forbindelse nordover, sier Jonstang.

Artikkeltags