Ny jevn Vestfold-måling: Høyre går fra to til tre mandater på Stortinget

INNE: Denne Høyre-trioen er inne på Stortinget, hvis siste måling slår til på valgdagen. I denne målingen får Høyre i Vestfold 29,8 prosent. (Fra venstre Erlend Larsen, Lene Westgaard-Halle og Kårstein Eidem Løvaas).

INNE: Denne Høyre-trioen er inne på Stortinget, hvis siste måling slår til på valgdagen. I denne målingen får Høyre i Vestfold 29,8 prosent. (Fra venstre Erlend Larsen, Lene Westgaard-Halle og Kårstein Eidem Løvaas). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Høyre sikrer seg tre Vestfold-mandater på Stortinget i ny måling.– Vi må tilbake til 1980-tallet for å finne sist vi hadde det, sier Kårstein Eidem Løvaas.

DEL

Hvis denne målingen, utført av Respons Analyse for Høyre, slår til, vil Høyres førstekandidat Kårstein Eidem Løvaas få følge av Lene Westgaard-Halle og Erlend Larsen på Vestfold-benken.

På målingen går Arbeiderpartiet litt tilbake, og vil få to mandater fra Vestfold på Stortinget, slik de har i dag. I august var Ap inne med tre Vestfold-mandater på Respons sin måling. Løvaas medgir at det er jevnt nå på tampen.

– Ja, dette er spennende. Det er hyggelig med nasjonal fremgang og at den også kommer Vestfold til del, sier Kårstein Eidem Løvaas.

Målingen

Målingen er utført av Respons Analyse på oppdrag av Høyres hovedorganisasjon.

601 telefonintervjuer er foretatt i perioden 30. august-4. september.

Feilmargin på +/- 2,5 til 4 prosent.

Ap tilbake, H fram

Høyre går fram fra 28,7 prosent i august til 29,8 prosent nå i september. Arbeiderpartiet hadde 30,1 prosent på augustmålingen, og får 28,9 prosents oppslutning på siste måling.

Løvaas sier han håper Høyres framgang viser at regjeringens politikk virker.

– Og så håper jeg det viser at folk vil ha mer av det som virker. At de vil ha Erna som statsminister, og at det representerer trygghet for de fire neste årene, sier Løvaas.

LES OGSÅ: Ap-Jon i himmelen over jubeltall: – Dette gir en fantastisk boost. Nå ble jeg nesten litt satt ut

Partimåling, prosent

Rødt: 2,8%

SV: 5,1%

MDG: 3,6%

Ap: 28,9%

Sp: 6,3%

Venstre: 2,2%

KrF: 3,5%

Høyre: 29,8%

FrP 15,1%

Andre: 2,7%

Jubler litt

– Samtidig er jeg klar over at dette er en enkeltmåling. Jeg tillater meg å juble litt, før vi løper videre de siste fem dagene som er igjen før valget. Nå går det i stands og husbesøk med alt tilgjengelig mannskap, fortsetter Løvaas.

Han peker på at Vestfold ofte har vært som et speil av politikken, både nasjonalt og lokalt.

–  Vi er vippefylket, og det gjør at vi jobber ekstra hardt. Det er mange velgere som ennå ikke har bestemt seg, sier Løvaas.

Mens Høyre og Ap får henholdsvis tre og to mandater på målingen, må FrP nøye seg med ett Vestfold-mandat. Denne perioden er FrP inne med to mandater.

LES OGSÅ: Roar Jonstangs mareritt kan bli virkelighet: Vestfjordforbindelsen blir joker i Færdervalget

Roar Jonstangs mareritt kan bli virkelighet: Vestfjordforbindelsen blir joker i Færdervalget

Mandater

Rødt: 0

SV: 0

MDG: 0

Ap: 2

Sp: 0

Venstre: 0

KrF: 0

Høyre: 3

Frp: 1

Andre: 0

Artikkeltags