Valgkvelden var en ellevill arbeidsdag for redaksjonen i Tønsbergs Blad. Midnatt mandag viste statistikken at 17.059 abonnenter hadde besøkt nettsiden i løpet av dagen. Det er en økning på godt over 1000 abonnenter.

Og regner vi med alle andre som kom inn på nettavisa, leste og orienterte seg om valget og andre saker, har hele 89.832 nettlesere blitt registrert. Ansvarlig redaktør Sigmund Kydland er strålende fornøyd med tallene, og det er derfor han sier nettopp dette:

– 89.832 nettlesere? Fy søren, dette er utrolig gøy! Vi har planlagt godt og har levert masse valgstoff. Leserne fulgte med på vårt direktesendt valgstudio på Oseberg. I tillegg hadde vi høy trafikk på mange av sakene vi lagde fra valglokalene åpnet om morgenen til de siste politikerne forlot valgvaken natt til tirsdag.

16 journalister og redaktører var i sving i løpet av dagen.

– Når det er valg er det sånn at vi jobber hardt for å løfte lokaldemokratiet. Det er en del av samfunnsoppdraget vårt, og det er veldig moro at leserne kommer til oss når det skjer noe viktig. Da gjør vi jobben vår, sier Kydland.

Bildeserie

Se bildene fra TB-kulissene

I studio var det journalistene Lars Døvle-Larssen og Benedicte Hamnes som holdt i den over fire timer lange sendingen.

Men det var ikke bare på valgnatten leserne strømmet til. Allerede klokken 17.00 dagen derpå var lesertallene på samme nivå som valgdagens rekord.

Ved 22-tiden tirsdag kveld har over 18.300 abonnenter oppsøkt tb.no. De fem mest leste sakene handlet nettopp om valget.
 

VALGET: Hva skjer videre nå? TB-Lars oppsummerer valget