Alle fra Vallø får dra hjem, men i morgen tidlig må de igjen forlate øya

OPPHEVER: – Alle som er evakuert fra Vallø får dra hjem i dag. Men i morgen blir de på nytt evakuert fra morgenen av, sier seksjonsleder Andreas Mørkve i politiet.

OPPHEVER: – Alle som er evakuert fra Vallø får dra hjem i dag. Men i morgen blir de på nytt evakuert fra morgenen av, sier seksjonsleder Andreas Mørkve i politiet. Foto:

De flere hundre Vallø-boerne som Kristi himmelfartsdag ble evakuert etter et bombefunn får dra hjem. Men fredag morgen må de igjen forlate halvøya.

DEL

Klokken 16.55 opplyser seksjonsleder Andreas Mørkve i politiet at det er besluttet å oppheve evakueringen for dagen.

– Alle evakuerte kan reise hjem. Arbeidet med bomben vil fortsette fredag morgen. Derfor blir alle på Vallø evakuert fra klokken 09.00, opplyser Mørkve til tb.no.

Han legger til at Slagen samfunnshus vil være åpent fra klokken 08.30 for dem som da ikke har et alternativt sted å oppholde seg mens evakueringen varer.

Enorm bombe

– Det er vanskelig å si hvor lenge det blir nødvendig å evakuere innbyggerne på Vallø, sier Mørkve.

Det var midt på dagen onsdag arbeiderne som rydder grunnen på Vallø igjen gjorde et bombefunn, slik at innbyggerne på halvøya måtte evakueres – for sjette gang. Sent onsdag kveld kom Forsvarets bombegruppe til Vallø. Ut på natten ble det klart at de hadde med en gigantisk bombe å gjøre. Mengden sprengstoff i bomben er anslått til rundt 250 kilo.

Til sammenligning, da en bombe på 40 kilo på Vallø ble kontrollert sprengt, gjallet smellet kraftig gjennom Tønsberg sentrum.

Flere av dem som ble evakuert Kristi himmelfartsdag var sterkt kritiske til at de måtte gjennom dette enda en gang. De ga blant annet uttrykk for frustrasjon over at Forsvaret ikke bare lot bomben ligge ubehandlet til helligdagen var over.

Artikkeltags