Får du brunt vann i springen, er dette grunnen

BRUNT VANN: Flere beboere i sentrum har opplevd å få brunt vann i springen. – Ikke farlig, la vannet renne, opplyser Bydrift.

BRUNT VANN: Flere beboere i sentrum har opplevd å få brunt vann i springen. – Ikke farlig, la vannet renne, opplyser Bydrift. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag opplevde flere i Tønsberg brunt vann i springen.

DEL

Tønsberg kommune arbeider med å bytte ut koblinger i ulike kummer rundt om i sentrum. Det har medført til at flere har fått brunt vann i springen.

Hos Bydrifts vakttelefon opplyses det at det er brannventiler som skiftet ut.

Brannslangekoblinger

– Vi bytter ut brannslangekoblinger slik at brannvesenet får bedre trykk. Dette gjøres i kummene våre på seks steder, sier Geir Ove Nilsen, hovedvakt Bydrift.

Han forteller at arbeidene, som foregår i området St. Olavs gate, Storgaten og Øvre Langgate, kan gi brunt vann.

LES OGSÅ: Svært beruset kvinne tatt hånd om av politi

Ikke farlig

– Det kan skje. Dette er ikke farlig, det er bare å la vannet renne til det blir klart igjen, sier han.

Arbeidene er planlagt ferdig ved 23.00 og midnatt.

– Dette er arbeid vi ikke kan gjøre på dagtid på grunn av trafikken og vi blir ferdige med jobben i kveld. Alt har gått etter planen, sier han.

LES OGSÅ: Har du sett? Nå skjer det ting på Slottsfjellet

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VENTIL: Her løfter Geir Ove Nilsen opp ventilen som skal på plass. – Denne ventilen har mer kapasitet slik at brannvesenet får tilgangen til mer vann, sier han.

VENTIL: Her løfter Geir Ove Nilsen opp ventilen som skal på plass. – Denne ventilen har mer kapasitet slik at brannvesenet får tilgangen til mer vann, sier han. Foto:

Ikke varslet

En beboere forteller at dette arbeidet ikke var varslet.

– Mange i Tønsberg mistet vannet mandag kveld. Kommunen har ikke sendt ut noe info verken før eller underveis i arbeidet. Vannet var ordentlig brunt etter at arbeidene var fullført. Det er bra kommunen vedlikeholder vannrørene i byen, men informasjon til innbyggerne bør være prioritert, sier han.

Nilsen forklarer at de ikke kunne vite å forhånd sikkert at vannet måtte stenges.

– Det viste seg at ikke alle ventillene klarte å holde helt tett. Derfor måtte vi skru av vannet for et lite område en kort stund. Om, og eventelt når, vannet måtte skrus av, er ikke mulig å forutse før vi setter i gang med arbeidet. Dermed kunne også en varsling i forkant bli feil, sier Nilsen.

BRUNT: Slik ser det ut når vasken tørkes med papir.

BRUNT: Slik ser det ut når vasken tørkes med papir. Foto:

Artikkeltags