Ledning sprang lekk – flere mistet vannet

PIPLET: Lekkasjen i Grenaderveien oppsto onsdag. Det piplet vann opp fra veibanen over vannledningen. Torsdag er lekkasjen under reparasjon.

PIPLET: Lekkasjen i Grenaderveien oppsto onsdag. Det piplet vann opp fra veibanen over vannledningen. Torsdag er lekkasjen under reparasjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En vannledning sprang onsdag lekk i Grenaderveien. Torsdag ble flere naboer frakoblet vannet mens skaden ble reparert.

DEL

Det bekrefter leder for Bydrift i Tønsberg, Øyvind Myhre.

– Alle som ble frakoblet ledningsnettet ble varslet, og de skal ha vannet tilbake før klokken 15.00, sier han.

Det er en langsgående 10 centimeter tykk vannledning under Grenaderveien som sprang lekk, slik at det piplet vann opp på veien onsdag kveld. Da ble det satt ut en kjegle for å varsle trafikantene om hullet som oppsto i veien.

LES OGSÅ: Hovedvannledningen sprang lekk – flere mistet vannet

Torsdag sendte Bydrift en rørlegger til stedet for å reparere skaden. Dermed måtte Grenaderveien graves opp. Veien er stengt mens arbeidet pågår.

I GANG: Bydrift måtte grave opp veien for å reparere skaden.

I GANG: Bydrift måtte grave opp veien for å reparere skaden. Foto:

Like ved lekkasjestedet har i flere år vært to svært dype dumper på hver side av en fartshump, noe som har tvunget bilistene til å senke farten til et absolutt minimum for ikke å skade understellet.

Bydriftsjef Øyvind Myhre sier at han ikke kan utelukke at det over tid har vært en liten vannlekkasje fra røret under veien, og at det kan ha skapt dumpene.

LES OGSÅ: Rykket ut til vannlekkasje

Artikkeltags