Lørdag kveld var førstepremien i Lotto på hele 7.262.030 kroner. En av de heldige vinnerne er en mann fra Vestfold og Telemark, men han vet ikke om det selv ennå.

– Han har ikke tatt telefonen, opplyser Norsk Tipping.

De går foreløpig ikke ut med hvor han er bosatt annet enn at det er et sted i fylket vårt.

Les også

Christian (34) ble lottomillionær: – Forbruket matcher ikke alltid månedslønnen

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

Fast kupong

De andre vinneren lørdag kveld var en kvinne i 40-årene fra Vestland. Hun satt og så på «Skal vi danse» da hun ble oppringt med det glade budskapet like etter klokken 20.

– Det er jo helt fantastisk. Jeg så ikke Lotto-trekningen på TV, men jeg er inne på Norsk Tipping-appen nå, og der ser jeg det svart på hvitt. Men det er likevel vanskelig å skjønne at jeg har vunnet så mange penger, sier kvinnen til Norsk Tipping.

Hun forteller at hun har levert den samme kupongen de siste 12 årene.

– Den inneholder ingen bursdager eller spesielle tall for meg. Det ble bare til at jeg fortsatte å levere den, forteller den nybakte Lotto-millionæren.

– Det er for tidlig å si hva jeg skal bruke pengene på. Det er så uvirkelig ennå, så det må synke litt inn først, sier en meget glad og nybakt Lotto-millionær.

Med kveldens to vinnere er tallet nå oppe i 7.373 Lotto-millionærer siden Norsk Tipping startet opp med Lotto i 1986.