Gå til sidens hovedinnhold

Vår største fare

Artikkelen er over 1 år gammel

Vår største fare er kanskje ikke klimakrise eller sykdommer, men det at vi samler oss i grupper på sosiale medier der alle ofte har tilnærmet samme standpunkt som oss selv.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det tror jeg ikke bidrar til å finne de gode løsningene på de store utfordringene. Det virker tvert imot polariserende, det blir fort oss mot dem og vi mot dem.

Skal vi klare å finne de beste løsningene og skape en best mulig utvikling i vårt eget lokalsamfunn må vi ha rom for andres meninger. Vi må dyrke fram en positiv meningsbrytning der man lytter til andres argumentasjon og standpunkt. Vi må spørre oss selv, kan vi lære noe av det andre mener eller hevder de kan?

LES OGSÅ: Når tanken ikke lenger er fri

Min erfaring er at debatt og meningsutveksling utvikler og fremmer kunnskap. Flest mulig må bidra til en god meningsutveksling og en løsningsorientert samtale. Greier vi å åpne opp slik at flere deltar og færre lukker seg inne i lukka grupper, kan det være et vesentlig bidrag til en positiv utvikling av vårt samfunn. Vi må minne oss selv på at ofte eier vi utfordringen sammen, og da har vi også et felles ansvar for å bidra til løsningen.

Vi har mye å ta tak i, og det haster, som klimakrisen, utenforskap og det å legge tilrette for næringsliv, arbeidsplasser og meningsfylte oppgaver til alle. Husk, det er ingen, absolutt ingen som kan alt, og slett ingen som kan forutsi framtiden med sikkerhet, og den utfordringen må vi iallefall ta sammen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.