SOL, SOL, SOL

Softis, sol og sommer Pablo Juarez Martagon

Softis, sol og sommer Pablo Juarez Martagon Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vestfold tørker grundig opp etter regskyllet onsdag og natt til torsdag, og det blir (nesten) deilige sommertemperaturer.

DEL

Her på vestsiden av Oslofjorden er det bare å finne fram solbriller, solstol, solseng og solkrem. I alle fall om du skal være forberedt på helgens vær.

Det mer enn antyder vakthavende meteorolog Sevim Müller ved Meteorologisk institutt.

– Utover dagen torsdag blir det hengende igjen noen skyer, men de blir stadig færre. Fredag blir det fint, temperaturen havner på rundt 20 grader. Lørdag er det mulighet for noen byger, søndag blir det fint vært igjen, sier hun.

Regnet som falt...

De enorme nedbørmengdene som skulle bøtte ned over Vestfold onsdag traff aldri ordentlig, selv om tordenværet skylte fylket grundig natt til onsdag.

Silregnet utover dagen var ikke tilstrekkelig til at brannvesenet måtte rykke på såkalte våte oppdrag, opplyser Vestfold interkommunale brannvesen.

Men i Østfold er brannvesenet ute på flere pumpeoppdrag, melder Fredriksstad Blad.

LES OGSÅ: Lyn og torden herjet over Vestfold

Men høytrykk er det ikke

– Når vi får finvær her i Vestfold utover torsdag og fredag, ser du noen ende på høytrykket?

– Vel, det er ikke akkurat et høytrykk som kommer, selv om skyene forsvinner.

– Så det blir mer fravær av lavtrykk enn inntrykk av høytrykk?

– Ja, det er bare lavtrykket som flytter seg nordover. Så det blir bra vær i Vestfold i helgen, med unntak av lørdag, da det kan komme noen byger. Men de er forbigående.

– Et gjensyn med sommeren, altså. Temperaturmessig også?

– Det blir fine forhold med rundt 20 grader, sier meteorolog Sevim Müller.

LES OGSÅ: Se! Nå er taxibua endelig i bruk!

KLISSKLASS: Striregnet onsdag ga seg utover kvelden og natta. Fra torsdag og utover tørker Vestfold grundig opp, og det blir mye sol og gode sommertemperaturer, ifølge meteorologen.

KLISSKLASS: Striregnet onsdag ga seg utover kvelden og natta. Fra torsdag og utover tørker Vestfold grundig opp, og det blir mye sol og gode sommertemperaturer, ifølge meteorologen. Foto:

Artikkeltags