Gå til sidens hovedinnhold

Varaordfører Fossum på tur

Jeg registrerer at varaordfører Richard Fossum har vært på skitur på Skrim, mens han sitter i koronakarantene. En tur som neppe var ”strengt nødvendig”.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når han møter motbør for valget sitt viser han til en uklar forskrift, og skyver ansvaret over på de som betjener den kommunale informasjonstelefonen. En telefon som er bemannet av helsepersonell, og ikke juridiske rådgivere.

LES OGSÅ: Richard tok en karantene-skitur: – Det jeg gjorde var lovlig

For meg handler ikke dette om tolkning av karanteneforskriften, og lovligheten av skituren. Det handler om behovet for at ledende personer i samfunnet går foran som gode eksempler, og om å respektere den viktige innsatsen de aller fleste legger ned om dagen.

Fossum innehar det nest høyeste politiske vervet i Færder kommune. Han er sammen med resten av kommunestyret arbeidsgiver for en rekke mennesker som i disse dager gjør en ekstraordinær innsats for samfunnet vårt, dag og natt. Kommunen har pålagt alle ansatte en rekke restriksjoner for å hindre smitte både på arbeidsplassen og utenfor, og de som sitter i karantene har ikke fri, de jobber hjemmefra. Mitt inntrykk er at alle forstår viktigheten av tiltakene, og forholder seg lojalt til disse.

LES OGSÅ: Klokt var det ikke, herr varaordfører!

Helsesektoren er under et spesielt press, og de ansatte gjør en enorm innsats både for pasienter og pårørende. En rekke mennesker, også utenfor helsesektoren, har pålagt seg selv strengere restriksjoner enn det myndighetene har lagt opp til, nettopp for å hindre smitte og beskytte de svakeste i samfunnet.

Jeg er helt sikker på at noen av disse menneskene kunne tenkt seg en befriende skitur på Skrim, men de lar det være. Det var nok derfor Fossum bare møtte noen få mennesker på skituren sin.

LES OGSÅ:


Manglende dømmekraft?

Av varaordfører Fossum må man, både som ansatt i kommunen og som innbygger, kunne forvente at han stiller lojalt opp i en lokal og nasjonal dugnad, og at han i kraft av sitt verv går foran som et godt eksempel. Jeg mener det er på sin plass å stille spørsmål ved Fossums forståelse av arbeidsgiverrollen, og det som kan se ut som manglende perspektiv og dømmekraft som rollefigur.

LES OGSÅ: En varaordfører uten innsikt

Spesielt bedre blir det ikke når han legger ut bilder fra turen på Facebook – og i tillegg anbefaler folk å gjøre det samme. Jeg håper for all del at ingen tar oppfordringen til seg, og jeg håper Fossum selv reflekterer over signaleffekten av handlingene sine.

Vi kan alle gjøre feil vurderinger i blant, ikke minst i en uoversiktlig situasjon. Det går som oftest bra hvis man i ettertid viser litt ydmykhet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.