Det vil si lørdagen blir ikke så verst, selv om det ikke akkurat blir vinterlig.

– Det vil nok komme litt nedbør først på dagen, og litt tåke, men etter hvert blir det oppholdsvær og egentlig ikke så galt, sier statsmeteorolog Mette Skjerdal ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Det vil blåse frisk bris først på dagen, men også dette vil avta, og på kvelden blir det kun svak vind.

LES OGSÅ: Prognosene: Slik blir vinteren

Regn, regn og atter regn

Men så kommer søndagen, og med den et lavtrykk som kommer seilende inn fra Nordsjøen.

– Det vil treffe hele Sør-Norge, og det kommer inn mye nedbør. Den dagen ser egentlig ikke så veldig fin ut, sier Skjerdal.

Det vil bli regn og yr stort sett hele dagen.

– Snø over 500–600 meter, men det betyr jo egentlig ikke så mye hos dere. Det blir også lavt skydekke på søndag, sier hun.

Ifølge noen beregninger kan det komme i hvert fall så mye som 15–20 millimeter nedbør i løpet av hele søndagen.

– Så dere får gjøre det vi er gode på her i Bergen: ta på dere regntøy, sier Skjerdal.

LES OGSÅ: Svein (59) bruker shorts året rundt

Flytter innendørs

Det kan være et godt tips dersom du har tenkt deg på noen av de mange julemarkedene som holdes til søndag. På Slottsfjellmuseet har de i tillegg tatt andre forholdsregler.

– Vi har 14 bygninger på Vestfoldtunet, så dermed har vi flyttet alle aktivitetene innendørs – og i tillegg kjøpt inn telt, sier direktør Lena Fahre ved Slottsfjellmuseet.

Dermed går markedet som planlagt, og det blir fullt mulig å ta del i aktiviteter som lysstøping, snekkerverksted, kransbinding og juleverksted. I tillegg blir det dyr, marked, tradisjonsmat og musikk.

LES MER: Julemarked med en spesiell invitasjon til gutta

– Kommunen legger jo opp til at det skal være helårlige aktiviteter i Tønsberg, så da må vi bare planlegge deretter, sier en Fahre.