Her kan det bli 25 grader til helgen

FINVÆR: Bildet viser totalnedbør fra torsdag klokken 20 til lørdag klokken 20, da det i prinsippet blir tørt over store deler av Sør-Norge i tre døgn. Foto: Storm Geo

FINVÆR: Bildet viser totalnedbør fra torsdag klokken 20 til lørdag klokken 20, da det i prinsippet blir tørt over store deler av Sør-Norge i tre døgn. Foto: Storm Geo

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Meteorologene varsler tre dager med herlig sommervær i Sør-Norge.

DEL

I helgen har det vært sydentemperaturer i Nord-Norge, mens det i Sør-Norge har vært ustabilt vær med torden og nedbør. Denne uka starter på samme måte i sør, mens det i nord blir kjøligere.

Det melder Nettavisen.

– I Sør-Norge blir det spredte regnbyger mandag og tirsdag, men fra onsdag av får vi en mer nordvestlig vind - og da tørker det opp, forteller meteorolog Stig-Arild Fagerli ved Storm Geo til Nettavisen.

– Lørdag blir varmest

Dermed ligger det an til noen dager med herlig sommervær i sør fra midten av uka.

– Det ser ganske bra ut, og det holder seg på den samme måten fram til lørdag kveld, da vi får et bygesystem inn mot Sørlandet, sier Fagerli.

Temperaturene vil ligge mellom 15-20 grader i Sør-Norge utover uka, men mot helgen vil temperaturene passere 20-tallet.

– Lørdag blir varmest. Det kan nærme seg 25 grader lengst sør på Østlandet og på østlige deler av Sørlandet, men det markerer også slutten på det fine været, sier meteorologen.

Når vi kommer til søndag morgen blir det ustabilt vær i hele Sør-Norge, inkludert Trøndelag. Det blir mer skyer, og nedbør mange steder.

– Ned mot 10 grader

De neste dagene vil det blåse ganske mye langs kysten i sør, opp i stiv kuling på Vestlandet og Sørlandet.

I Nord-Norge blir det også en del vind, særlig i Lofoten og på kysten av Nordland. Temperaturene vil dessuten gå en del ned i nord.

– I nord har det vært veldig varmt, men der kommer det et skifte tirsdag og onsdag. Det vil ikke bli de samme temperaturene som vi har hatt, sier Fagerli, og legger til:

– I Nordland og deler av Troms blir det ned mot 10 grader. Man får mer nedbør og en nordlig vind, så det blir litt surere, sier han.

Det er ventet ustabilt vær i Nord-Norge i dagene framover, med halvskyet vær og regnbyger, men også en del sol.

Artikkeltags