Gå til sidens hovedinnhold

Veivesenet og alle oss grinebitere

Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg hater meg selv for at jeg har blitt gammel og grinete.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I økende tempo kan jeg sitte foran TV-en, eller fjernsynet som jeg sikkert snart begynner å si, og irritere meg så grenseløst over NAV eller barnevernet eller at Donald Trump tvitrer som selv ikke jeg ville kommet på.

– Hva var det jeg sa, sier jeg til kona. Hun rister på hodet. Ikke fordi hun er enig, men fordi hun er seks år yngre og synes jeg gjentar meg selv.

Fjernet brua, og krisen oppsto på Linnestad

Så er det Vegvesenet da. Eller de entreprenørene som de leier inn. Hør på dette:

For noen år siden kjørte det en fyr nedover Bispeveien i Ramnes med tippen oppe på lastebilen sin. Ganske driti ut, kan man vel si. Det gikk bra helt til Linnestad, hvor han ikke kom under gangbrua over veien.

Les også

Nå er de i gang med å erstatte ulykkesbrua her

Veivesenet gjorde det de pleier å gjøre. De hadde befaring og tenke på hva de skulle gjøre. Så besluttet de å bytte ut brua fordi den var skadet. Helt sikkert klokt. Folk skal jo gå over der mens bilene suser under i åtti, minst.

Så en dag ble brua fjernet, og det ble krise på det lille stedet Linnestad. Hvordan skulle ungene komme seg til og fra skolebussen? Hvordan skulle de som av en eller annen grunn hadde ærend på andre siden, komme dit med livet i behold?

Ved minst ett tilfelle, var det centimeter om å gjøre at to voksne personer ble meiet ned av en sjåfør som enten hadde sovnet eller måtte sende en viktig tekstmelding.

Les også

I fjor ble brua påkjørt og ødelagt – i morges skjedde det som ikke skal skje

Ny permanent bru på vei

Det kom opp ny og midlertidig bru. Riktig fin var den, selv om det gikk litt tid før den ble åpnet, for jeg tror det manglet litt grus med riktig størrelse på hver side. Linnestads befolkning kunne puste lettet ut. Puuh ...

Med den midlertidige brua skulle jo være nettopp det. Midlertidig.

Så nå har Vegvesenet arrangert arbeidet med en ny permanent bru.

Og virkelig. De har gjort en fantastisk jobb.

Lagd en midlertidig gangsti på jordet, med lyskryss som er opplyst med lyskastere.

Det rent ut skinner på Linnestad nå. Mengder av skilt med blinkende lys øverst og nedsatt fart hvor de til og med har fått politiet til å ha kontroll på dager uten nedbør. De gir store bøter til alle som fortsatt sender tekstmeldinger og ikke helt har fått med seg alt som skjer på Linnestad.

De har frest ut humper i veien, slik at det sier ratatata i bilen i et økende tempo. Festlig. Det får selv de døsigste bilistene til å bremse opp.

Krisestengte veien

En dag la de opp en bjelke over veien som forvarsel for den kommende brua. Nå hadde de akkurat den dagen glemt å skilte høyden, så en ny lastebil kilte seg fast og veien måtte krisestenges. Folk på stedet ristet på hodet, men de har jo fått både gangvei, trafikklys, humper og radarkontroll, så de bevarte fatningen.

Men nå kommer det som minner meg på at jeg har blitt en grinebiter.

Les også

Gangbrua kom uskadd fra uhellet – men måtte tas ned av en helt annen grunn ...

Det er praktisk talt aldri noen som jobber der. De står ikke og henger på spadene engang. Det eneste er ratatata i bilen og lyskryss som gjør at skolebarna får litt høyere overlevelsesmulighet når de skal på skolen.

I mange uker er det ikke en arbeider å se.

– Du har ikke greie på hvordan man bygger gangbruer, sier kona og rister på hodet.

Hvor er selve brua?

Men jeg har jo øyne. Det er ingen der. Ingen betong og herde, eller noe.

Hun, kona altså, tror at Vegvesenet har så uendelig mye å gjøre før vinteren kommer. Greit nok, men hvorfor gjorde de nesten alt riktig uten å få på plass selve brua?

Til helgen skal vi ha selskap hjemme. Jeg foreslår at vi kjøper inn og lager all maten som best vi kan, men så lar vi rett og slett være å servere den.

Vi har jo også mye å gjøre. Det tar tid å ergre seg også.

Hva var det jeg sa?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.