De har fått inn hele 5.120 kroner.

– Dette er helt fantastisk. I Moldova tilsvarer dette en hel månedslønn. Det er stor fattigdom i Moldova. I følge EU er det Europas fattigeste land. Da trenger barn noen som bry seg, og det har barna fra Vestskogen Barnehage gjort gjennom dette prosjektet, sier Christina Moen i Vestfold Røde Kors.

Det er andre året at Vestskogen Barnehage gir støtte til barn i Moldova. Vestfold Røde Kors har et samarbeide med sin søsterforening i Moldova Røde Kors. De har fokus på mange humanitære områder i dette samarbeide, bl.a. prosjekter som bekjemper vold bl. barn, ensomme og syke eldre, og ungdomsamarbeide. Det er en barnehage som heter Snøklokke, som ligger i Telenesti by, som skal få pengene fra Vestskogen Barnehage.

Venter på ønskeliste

– Vi har et tett samarbeide med barnehagen i Moldova via det lokale Røde Kors, så nå venter vi på ønskelisten, mulig de kan kjøpe noe lekeutstyr for uteområdet. Det finnes ikke noe mer fantastisk, både hva gjelder engasjement og hjertelighet, enn når barn gir omsorg og medmenneskelighet.

Ved overrekkelsen av pengegaven hadde Vestfold Røde Kors med seg Henry-figuren. Han reiser rundt i barnehager å gi førstehjelpsopplæring til barn.

«Henry-Førstehjelp for barnehagebarn» er et læringsopplegg om førstehjelp tilpasset bruk i barnehager og barn i alderen 3-6år.  Henry er utviklet med tanke på å øke bevisstheten om førstehjelp både hos barn og voksne og kunnskap om hva som skal til for å hjelpe. Ideen om at selv små barn kan ta ansvar, vise omsorg og hente hjelp er en viktig del av Henry-opplegget.