Gå til sidens hovedinnhold

Vellykket øvelse i Frodeåstunnelen: – Håper de forstår hvor takknemlig vi er

Artikkelen er over 1 år gammel

En vellykket øvelse er avsluttet.

Brannvesenet, Vestfold fylkeskommune og Statens vegvesen har hatt øvelse i Frodeåstunnelen torsdag kveld.

– En veldig bra øvelse er akkurat avsluttet, sier beredskapskoordinator Andrew Wright rett etter klokken 21 torsdag kveld.

Øvelsen startet i Statens park der brannmannskapet fikk en teoretisk innføring fra Vegtrafikksentralen og Statens vegvesen.

– Deretter ble det satt fyr på en spesialcontainer inne i tunnelen. To vaktlag og fem innsatsledere fra brannvesenet har fått testet prosedyrer og tekniske systemer. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier Andrew Wright i et innlegg på Facebook.

Nå skal det ryddes inne i tunnelen, de ekstra beskyttelsestiltakene skal fjernes og deretter skal tunnelen vaskes etter øvelsesbrannen.

– Dette arbeidet vil ta en stund, og først når dette er utført kan trafikken gå som normalt i Frodeåstunnelen. Vi vil gjerne få takk alle trafikanter og andre som har blitt berørt av øvelsen, og håper de forstår hvor takknemlig vi er for å ha kunnet øve reelt, avslutter Andrew Wright.

Øvelsen startet ved 19.00 og skal vare fram til 22.00 i kveld. Begge løpene i Frodeåstunnelen er stengt i denne perioden.

Varsler stor øvelse i Frodeåstunnelen: – Det blir åpne flammer og mye røyk

Kommentarer til denne saken