Venstre er våkne, SV!

Suzy C.S. Haugan og Kåre Pettersen

Suzy C.S. Haugan og Kåre Pettersen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et leserbrev i TB 26. juli ønsker listekandidat Kristian Sommerseth fra Sosialistisk Venstreparti hjelp til å vekke Venstre. Vi setter pris på omtanken, men kan opplyse at vi er veldig våkne i jernbanespørsmål.

Det var nettopp derfor Venstre i et leserbrev til Vestfold-avisene 24. juli, to dager etter Jernbanedirektoratets utspill, gjorde klart at for Venstre er InterCity nettopp det. Også Jon Gunnes (V) som er nestleder i Stortingets transportkomite, var mer enn tydelig i sin kommentar til Aftenposten 23. juli da han ble spurt om videre IC-utbygging. Så å påstå at vi fra Venstre sitter musestille er vel å ta litt i.

Sommerseth spekulerer i om det enten er BaneNor som er illojale i forhold til vedtatte planer eller om dette er signaler som er forankret politisk hos samferdselsministeren. Her vil vi råde Sommerseth til ikke å blande aktørene i jernbaneutbyggingen.


Det er hverken BaneNor eller regjeringen som planlegger å skrote en eneste stasjon. Ledelsen i Jernbanedirektoratet gikk derimot ut tidligere i juli og sa at det måtte sees på kostnadene ved stasjonsplasseringer. BaneNor har senest i dag, 29. juli et oppslag på sin Facebook-side med henvisning til TØI-rapporten (Transportøkonomisk Institutt) fra april 2018 som nettopp legger opp til en IC-utbygging fra by til by. Og rapporten var bestilt av, nettopp Jernbanedirektoratet.

Sommerseth skriver at uttalelsen fra Jernbanedirektoratet vil føre til en utsettelse av byggingen og er sjokkert over at Venstre tillater dette. Spørsmålet tilbake til Sommerseth må være like tydelig: Hvor har du dette fra?

Jeg håper at SV fortsetter kampen regionalt/nasjonalt sammen med Venstre for jernbaneutbygging. Og er det noe Sommerseth og SV kan være helt trygge på, så er det at undertegnede og Venstre vil stå på for en videre IC-utbygging i vår region. Ingen ting er endret i forhold til vedtatt Nasjonal Transportplan fra Venstres side.

For Venstre skal jernbanen være den viktigste og mest attraktive transportmåten til og fra byene våre.​

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken