Jeg er en 22 år gammel gutt fra Tønsberg. Jeg ble født på Tønsberg sykehus, vokste opp her i byen og har bodd her hele livet. Jeg har vokst opp med mange flotte turer ned til Tjøme og det øykappet som kanskje er det vakreste naturområdet i hele Østlandet, nemlig Verdens Ende. Det er jo på en måte Østlandets svar på Nordkapp, altså «Sørøstkapp». Jeg synes at Verdens Ende fortjener mer internasjonal oppmerksomhet og bør bli en del av Unescos verdensarvliste fordi stedet er så fint.

Og ikke mist Færder fyr som ligger cirka 5 km ute i havet. Færder fyr er et av Norges høyeste fyrtårn og et vakkert landemerke på Østlandet. Verdens Ende og Færder fyr er to flotte attraksjoner som fortjener mye mer berømmelse enn det de allerede har fra før av. Turister fra hele verden bør oppleve det.

Så derfor synes jeg virkelig at Vestfold og Telemark fylkeskommune bør jobbe for å få Verdens Ende og Færder fyr inn i verdensarvlista til Unesco. Det er så mye fint der som passer perfekt inn i verdensarven og som alle i hele verden bør få vite om og oppleve.

Kysten, nasjonalparken, historien, landskapet. Og ikke mist, vippefyret.

Vippefyret på Verdens ende er en kjempeviktig konstruksjon som virkelig burde hatt internasjonal oppmerksomhet, for denne typen fyr finnes det kun to igjen av i hele verden i dag (i hvert fall som jeg vet om): på Verdens Ende og på Skagen i Danmark. Derfor mener jeg vippefyret på Verdens Ende fortjener like stor verdensberømmelse som Eiffeltårnet.

Så ja, jeg synes at Verdens ende og Færder fyr fortjener verdensberømmelse og bli en del av Unescos verdensarvliste. Det hadde jeg satt stor pris på!