Tiltalt for bensinstikk, ruskjøring og råkjøring i stjålet bil

Må svare for to kjøreturer i retten i november.

DEL

En mann i 40-årene fra Færder må møte i retten tiltalt for en rekke forhold.

En mandag ettermiddag i april i fjor stjal han ifølge tiltalen en Audi fra en adresse på Nøtterøy. Morgenen etter fylte han bensin for 354 kroner på bilen, men stakk fra regningen.

LES OGSÅ: To biler frontkolliderte – politiet mistenker promillekjøring

Råkjørte

Senere på formiddagen har han ifølge tiltalen kjørt den stjålne bilen i hastigheter opp mot 140 kilometer i timen i en 70-sone.

Han skal også ha tatt en rekke forbikjøringer i høy hastighet i tett trafikk i 40- og 60-soner. I tillegg la han seg midt i veien, slik at øvrige trafikanter ble presset ut mot veiskulderen.

Han skal under samme kjøretur ha unnlatt å stanse for politiet på tross av at det ble gitt tegn. Ifølge tiltalen var han på tidspunktet påvirket av alkohol og narkotika tilsvarende 1,2 i promille.

Havnet på taket

Det er også en annen kjøretur mannen må svare for i retten. I august samme år skal han ha kjørt en annen bil, også da påvirket av alkohol eller andre rusmidler. Denne kjøreturen foregikk i høy hastighet, og endte ifølge tiltalen med at bilen rullet over på taket i en bekk.

Dette førte til store materielle skader på bilen. Han er for begge disse kjøreturene også tiltalt for kjøring uten gyldig førerkort.

Han må i tillegg svare for tyveri av en sekspakning Hansa fra en dagligvarebutikk, samt bruk av amfetamin.

Artikkeltags