– Dette er et lavterskelarrangement for en viktig sak. Arbeidet deres bør komme mer fram. Folk må tørre å snakke om incest, tørre å ta stilling til det, sier Guri Hoff fra Føynland.

Hun har selv tatt initiativ til innsamlingen, etter å ha kontaktet incestsenteret som privatperson med ønske om å hjelpe.

Etter at hun opprettet Facebook-arrangementet Vi går for barna, har givere donert 4.000 kroner til saken. Håpet er at også bedrifter vil bidra. Hoff opplever det imidlertid som om det kan være vanskeligere å samle inn penger til incestsenteret i Vestfold, framfor annen veldedighet.

– Kanskje det er slik at når det gjelder incest, vold og overgrep er det noe som kan være så nært oss at det kanskje er vanskelig å ta stilling til? En flyktningkrise kan være lettere å forholde seg til, mener Hoff.

Gåturen starter fra Spar på Føynland 24. september midt på dagen og varer cirka en time. Det er uten værforbehold og koster en femtilapp å delta i, til støtte for incestsenteret. Tirsdag kveld hadde nær 15 personer meldt seg på, men Hoff håper på flere.

LES OGSÅ: Ett sted opplever et barn dette i kveld (+)

Hjertesak

Hoff forteller at det var støkk som festet seg i henne da hun allerede tidlig i tenårene leste Mary-Ann Oshaugs landskjente bok. Oshaug er i dag leder for Incestsenteret i Vestfold, som ligger på Tolvsrød. Senteret er et døgnåpent tilbud til incestutsatte og seksuelt misbrukte gutter og jenter, kvinner og menn, pårørende og overgripere.

– Nå har dere sjansen til å bidra. Dette kan vi alle tjene på. Det gjelder barna våre og framtida vår. Incestsenteret er avhengig av støtte, sier Hoff adressert til både bedrifter og privatpersoner.

Hun samler inn pengene på incestsenterets egen konto 2400.56.04520.

– Mange kjenner eller vet om noen som har opplevd overgrep. En kan kjempe og brenne for noe uten å ha erfaringen å være et offer selv, men snakke andres sak, sier Hoff.

LES OGSÅ: Gro Dahle og Svein Nyhus har laget bildebok om overgrep

Betyr mye

Daglig leder Mary-Ann Oshaug er takknemlig for initiativet.

– Det er kjempeflott. Det betyr mye for oss og mye for dem som opplever overgrep, å se at folk engasjerer seg. Ofte har misbrukte lavt selvbilde. Slikt som dette gir stor effekt i forhold til selvbildet, samtidig som vi får penger så vi kan tilby brukerne mer, sier Oshaug.

LES OGSÅ: Mary-Ann ble misbrukt som barn – nå får hun pris for å ha hjulpet flere tusen andre