Gå til sidens hovedinnhold

Er du Norges slappeste?

Artikkelen er over 9 år gammel

TØNSBERG: Er du flink til å hvile? Da kan du bli norgesmester.

Det er bare én person som er stresset og har høy puls under NM i Slappa.

– Ja, jeg kommer nok dårlig ut i denne konkurransen, sier arrangør Marit Lynes og ler.

Håper folk fra Vestfold vil delta

Hun er daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon, som med denne konkurransen slår et slag for kaffepausen på norske arbeidsplasser.

– Vi er på jakt etter deltagere fra Vestfold. Jeg leste en artikkel om at Norge lå på stresstoppen i Europa, og dermed ble ideen til denne konkurransen født, sier hun.

Det er 6. året på rad den slappe konkurransen arrangeres. Føler du deg kallet, så er det bare å møte opp. Nærmest for vestfoldinger er Skien den 25.august. Men det blir også konkurranser i Bergen 28. august og Trondheim 30. august. De slappeste går videre til finalen i Oslo.

– Deltagerne må ligge fem minutter i en hengekøye. Hver og en av deltagerne blir passet på av en sykepleier som måler pulsen. Den som får lavest puls i løpet av disse fem minuttene vinner, forklarer hun.

LES OGSÅ: Sebastian (22) MÅ sløve i jobben

– Surrealistisk idé

Her trengs det ingen form for trening i forkant. Her må man kun være flink til å hvilefor å kunne vinne.

– Det hele startet som en surrealistisk idé for noen år siden. Men det jo så mange andre rare NM-konkurranser, blant annet stein, saks og papir-NM. Derfor syntes vi det var morsomt å lage denne konkurransen. I fjor var det totalt 600 deltakere, noe vi var veldig fornøyde med. Konkurransen starter i Skien under en matfestival der, sier Lynes.

LES OGSÅ: Norges mest spesielle norgesmesterskap?

Fjorårets vinner hadde en hvilepuls på 38 slag i minuttet.

– Vi ønsker å oppfordre alle til å ta seg flere gode kaffepauser. Mange nordmenn har en stressende livsstil. Restitusjon er viktig. Det er toppidrettsutøvere veldig bevisste på, men i arbeidslivet blir det gjerne glemt, sier Marit Lynes.

LES OGSÅ: Er dette sommerens beste jobb?

Kommentarer til denne saken