NSB pimper tog

Sånn ser det gamle toget ut etter at alt er skiftet ut. Selv vinduer og hjulsett er nytt. Inne i toget er det vakuumtoalett. Dermed kan du få gjort mer enn bare å bli fraktet inn og ut av Vestfold.

Sånn ser det gamle toget ut etter at alt er skiftet ut. Selv vinduer og hjulsett er nytt. Inne i toget er det vakuumtoalett. Dermed kan du få gjort mer enn bare å bli fraktet inn og ut av Vestfold. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Om kort tid setter NSB inn togsett fra 60-tallet. Det blir en helt ny opplevelse.

DEL

Alle som reiser på Vestfoldbanen, vet at ikke alt av togsett er flunkende nytt. Senest for et par uker siden skrev vi om de fire utenlandske forretningsmennene som ble avkrevd 90 kroner hver ekstra for å kjøre tog i stummende mørke.

Del på Facebook

Men nå loves det lys i tunnelen. Bokstavelig talt.

– Vi har fått tilbake det første av flere togsett som har vært i Ungarn. Dette er togsett som ble bygget på Strømmen på 60-tallet. Nå har vi skiftet ut alt, det er bare rammen som er beholdt, forteller strekningsleder ved Vestfold, Pål Hansen.

LES OGSÅ: Måtte betale 90 kroner ekstra for å sitte i mørket

Åpen do

Togsettet, det blir flere etter hvert, inneholder blant annet både vakuumtoalett, 48 plasser i komfortdelen og kafevogn.

– I tillegg blir det klimaanlegg om bord. Jeg har hatt vondt av pendlerne som på varme dager har kjørt de gamle togsettene. Omsider blir det bedre for de reisende på Vestfoldbanen også, sier han.

Togsettet som nå kommer, har blitt pusset opp i Ungarn. Etter hvert kommer det flere togsett.

LES OGSÅ: Framtidas tog kan gå under Kanalen

Rushtidstog

– For fire – fem år siden måtte vi ta et valg om disse gamle settene skulle vrakes, eller pusses opp. Vi valgte det siste. Togene skal etter hvert inn på langdistansekjøring på Nordlandsbanen. På Vestfoldbanen vil togene gå fram til de nye Flirt-togene settes inn i 2012, sier han.

Type 5, som er navnet på togsettet, må trekkes av lokomotiv, de har ikke innebygget motor som dagens tog har.

– Toget settes inn i rushtiden. På hverdager vil toget settes inn på avgangen som er i Oslo 08.55 og fra Oslo S 16.11. I en periode vil det være åpen kafevogn også. Der tester vi om alt virker som det skal, forteller han.

På toget er det også en familievogn, men den vil ikke de reisende til og fra Vestfold få glede av.

– Jeg tror nok denne vognen blir blendet av. Den er tiltenkt langdistanse, og her er det ikke noe vi trenger å få testet ut, sier Hansen.

Hansen forteller at alt er nytt i togsettet.

– Vi har byttet ut alt, understell, hjulsett, nye og større vinduer, ja alt er nytt. Det er kun rammen som er beholdt.

Første av flere

Dette togsettet er første av flere som i tur og orden vil komme fra verkstedet i Ungarn.

LES OGSÅ: Togene har vært forsinket i 30.000 timer

– Det er har også skjedd mye med togene i NSB-regi. Nå venter vi på de siste godkjenningene fra Statens jernbanetilsyn. Sikkerheten kommer alltid først, så dette må vi bare vente på, sier han og legger til: Endelig skjer det noe bra med togmateriellet her på Vestfoldbanen og nå er jeg veldig glad på pendlernes vegne.

Artikkeltags