Gebrokkent svindelforsøk fra utlandet

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

HOLMESTRAND: Har du fått telefonisk tilbud om å få raskere PC? Og spørsmål om å oppgi personlige opplysninger? Ikke si noe som helst, råder politiet i Tønsberg.

DEL

– Dette er svindelforsøk fra utlandet, og de har tydeligvis gjort forberedelser ved å skaffe seg informasjon om dem de ringer, advarer operasjonsleder Petter Aronsen ved Vestfold politidistrikt.

Del på Facebook

Først ble en kvinne i Holmestrand forsøkt svindlet, deretter en kvinne i Sandefjord.

Gebrokkent engelsk

Ifølge politiet har begge forklart at de fikk oppringning fra utlandet, og en mann som snakket gebrokkent engelsk tilbød seg å hjelpe kvinnene med å øke hastigheten på PC-en deres.

For å gjøre dette, trengte han visse personopplysninger.

Begge kvinnene nektet. For å være på den sikre siden sperret Holmestrand-kvinnen både kontoene og kredittkortene sine.

LES OGSÅ: Stakk av etter svindel-forsøk

Tømme konto

Kvinnen i Sandefjord har fortalt politiet at oppringeren opplyste at han ringte fra USA, og at han trengte personlig informasjon om henne fordi noen skulle ha forsøkt å tømme kontoen hennes.

Mannen sa at han kunne berge kvinnen fra store tap om han fikk informasjonen. Etter at hun la på, kontaktet kvinnen banken sin, som kunne berolige henne med at det ikke hadde vært bevegelser på kontoen hennes.

– Dette er lignende svindelforsøk som når folk får sms-er og e-poster der de blir bedt om å oppgi personlige opplysninger, eller sende penger, sier Aronsen.

LES OGSÅ: "Vant" millioner i spansk lotteri

Falskt nummer

Politiet har kontrollert telefonnummeret som det ble ringt fra. Det viste seg å være et falskt nummer.

– Den som ringte snakket muligens indisk-engelsk, sier Aronsen, som mener det kan være grunn til å tro at flere enn kvinnene i Holmestrand og Sandefjord er forsøkt svindlet.

LES OGSÅ: 5000 bedrifter forsøkt svindlet

Kvinnen i Holmestrand har fortalt politiet at hun vil anmelde forholdet.

– Vær svært forsiktig med å oppgi personlige opplysninger over internett eller på telefon, råder operasjonsleder Petter Aronsen.

–Det er mange der ute som forsøker å svindle oss.

Artikkeltags