Pågrep «pistolmannen» uten dramatikk

Bevæpnet politi leter etter mannen og har satt opp sperringer flere steder.

Bevæpnet politi leter etter mannen og har satt opp sperringer flere steder. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

LARVIK: Politiet pågrep litt før klokken 14 det de antar er mannen som avfyrte et skudd i nærheten av barnehage og skole.

DEL

Flere politipatruljer ble sendt til stedet etter at det ble meldt om en mann som muligens hadde avfyrt ett skudd i lufta ved Holms i Larvik.

Klokken 13.40 pågrep politiet en person som passer beskrivelsen av den antatte gjerningsmannen.

Mannen politiet pågrep er i 20-årene og fra Larvik, etter pågripelsen ble han kjørt til sentralarresten i Tønsberg.

Gjerningsmannen ble pågrepet i Himbergveien. Der kom han ut av skogen og ifølge politiet gikk han rett på en av deres observasjonsposter.

– Mannen ble anropt og pågrepet uten dramatikk. Mannen var bevæpnet med en skarp pistol – en gassdrevet pistol. Han hadde også ammunisjon på seg. Den pågrepne er i 20-årene fra Larvik, sier operasjonsleder Petter Aronsen ved Vestfold politidistrikt.

Væpnet politi

Bevæpnet politi tok oppstilling flere steder i området etter melding om en person som ble sett med et håndvåpen. Det ble også hørt et smell i området.

– Vi fikk en telefon fra Rødbøl skole og barnehage som så en mann som gikk forbi med noe i hendene som lignet en pistol. Det er også blitt hørt et smell. Et annet vitne har sett denne personen gå inn i skogen. Vi gjør nå en innsats for å finne denne personen og finne ut hva dette er, sa operasjonsleder Aronsen rundt klokken 12.45.

Kort tid etter forteller et nytt vitne til politiet at en mann er observert med en pistol. Han er sett gående bortover Furustadveien.

Møtte pistolmannen

Journalist i Sandefjords Blad, Anders Mehlum Hasle, var i området. Han snakket med Heidi Sørensen og Morten Hansen, som møtte pistolmannen etter at han avførte skuddet.

– Vi var ute og gikk tur på Furustadveien da vi møtte mannen. Han virket hyggelig, og spurte om veien til havet. Vi pekte ut retningen, og han svarte at «ja, ja, havet er jo over alt». Deretter forsvant han inn i skogen, forteller Hansen til sb.no.

Hansen sier han synes mannen var litt merkelig. Like etterpå fikk han og Heidi Sørensen bekreftet mistanken.

– Politiet kom mot oss og sa at vi skulle heve hendene over hodet. Vi fortalte hva vi hadde opplevd, forteller Heidi Sørensen, som fortsatt er skjelven etter episoden.

Har låst inn barna

– Vi har gått inn med barna og låst alle dørene, sa ansatt Line Merete Karlsen ved Rødbøl barnehage da aksjonen pågikk.

Barnehagen har fire avdelinger og rundt 50 barn. Aronsen opplyser at også skoleelevene holder seg inne.

Like etter klokken 13 opplyste barnehagens styrer, Mette Synnøve Omsland, om at personale var i gang med å ringe foreldre for å informere om det som skjer.

Artikkeltags