Sjekk hva politiet fant i bedet sitt

Politibetjent Harald Hvaal sørget for å dokumentere hvor plantene var funnet. Et liiite steinkast unna politistasjonen. Foto: Sigfrid Kvasjord

Politibetjent Harald Hvaal sørget for å dokumentere hvor plantene var funnet. Et liiite steinkast unna politistasjonen. Foto: Sigfrid Kvasjord Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

VESTFOLD: Rett ved politistasjonen i Larvik har noen moret seg med å plante cannabisplanter. – Potensielt nok til en joint, sier politiførstebetjent Trude Løkken.

DEL

– Dette er definitivt cannabisplanter, ja, sier politiførstebetjent Trude Løkken.

Østlands-Posten fikk torsdag kveld et tips om at det var plantet cannabis i et blomsterbed mellom politistasjonen og kommunehuset i Feyersgate i Larvik.

Avisa tok selv en sjekk på plantene, men måtte involvere politiet for å få endelig bekreftet at det faktisk var snakk om den ulovlige veksten.

En morsomhet

Løkken har gjennom jobben opparbeidet seg erfaring på feltet og hun kunne kjapt konstatere at det var cannabisplanter, ved å se og lukte på bladene.

– Det er sikkert noen som har hatt det morsomt og plantet disse her, sier hun.

– Det er i utgangspunktet ganske stusslige planter dette, men likevel potensielt nok til en joint, sier politiførstebetjent Trude Løkken.

LES OGSÅ: Narkokurer avslørt av pensjonert politimann

En potteplante

Etter at politikollega Harald Hvaal har dokumentert funnet tar Løkken planten i egne hender og røsker den opp.

Det er ingen tvil om at det er snakk om en plante som tidligere har stått i en potte og deretter blitt flyttet til bedet.

– Det har vært flere historier om slike frø som har blitt spredd via fugler, men utendørs dyrking av slike planter i Norge er ikke akkurat så veldig effektivt, sier Løkken.

LES OGSÅ: Kompiser løste narkosak for politiet

Lite etterforskning

De tre små plantene blir destruert, men politiet kommer nok ikke til å legge mye arbeid i å etterforske "morsomheten".

– Jeg ser ikke helt for meg at vi kommer til å prioritere spanere for å hindre at noe lignende skal skje igjen, smiler Løkken.

LES OGSÅ: Lommeringte politiet mens han utførte ranet
 

Artikkeltags