Tatt med 30.000 brukerdoser

Den polske kureren ble stoppet på Torp med det narkotiske stoffet gjemt på kroppen. Han har sittet i varetekt siden 26. november i fjor. Arkivfoto: Atle Møller

Den polske kureren ble stoppet på Torp med det narkotiske stoffet gjemt på kroppen. Han har sittet i varetekt siden 26. november i fjor. Arkivfoto: Atle Møller

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TORP: En 28 år gammel polsk kurer er dømt til ett år og åtte måneders fengsel etter at han ble stoppet med narkotika på kroppen på Sandefjord lufthavn Torp.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Mannen kom til Torp 26. november i fjor, der han ble stoppet med 445 gram alprazolam, diazepam og fenobarbital, skriver Sandefjords Blad.

Kurer

Mannen var arbeidsledig i hjemlandet, og ble bedt om å være kurer til Norge.
De tre stoffene som mannen ble tatt med, ble regnet om til 30.838 brukerdoser fenobarbital og diazepam.

Denne stoffgruppen har mange likhetstegn med hasj når det gjelder virkning, og det er vanlig å foreta en sammenligning med hasj når størrelsen på beslaget skal sammenlignes med et mer kjent stoff.

LES OGSÅ: – Mannen var tydelig nervøs

Tilsvarte 9 til 15 kg hasj

Dersom man hadde solgt de 30.838 brukerdosene på gata, ville det tilsvart et sted mellom 9,3 kilo og 15,4 kilo hasj, avhengig av styrkegraden.

28-åringen erkjente alt i Sandefjord tingrett, og det fikk han tilståelsesrabatt for – selv om han ble tatt på fersk gjerning med narkotikaen på kroppen.

I retten kom det også fram at han hadde gitt politiet informasjon og telefonnummer til bakmenn som skulle motta stoffet – uten at dette førte til pågripelser for politiet.
Sandefjord tingrett sier i dommen at 28-åringen ikke hadde noen annen interesse i smuglingen enn betalingen han fikk for kurerjobben, men han var en nødvendig brikke i et godt organisert, kriminelt nettverk.

LES OGSÅ: Hadde 150 «egg» med hasj i magen

Påstand om to år

Aktor i saken la ned påstand om to års fengsel for polakken, som har sittet i varetekt siden han ble tatt i november i fjor. Dette mente forsvareren var en alt for streng påstand. Tingretten mente at ett år og åtte måneder var riktig straff for 28-åringen.

LES OGSÅ: Hadde 150 «egg» med hasj i magen

Artikkeltags