Meldte seg selv i lokkesak – nekter for alt

Politijurist Lise Dalhaug bekrefter at mannens bolig blir ransaket mandag kveld.

Politijurist Lise Dalhaug bekrefter at mannens bolig blir ransaket mandag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: En mann i 50-årene bosatt i Sandefjord blir holdt i arrest, siktet for skremmende adferd overfor små barn. Politiet har gjort en rekke beslag i hjemmet hans.

DEL

– I avhør har mannen benektet at han har noe som helst med dette å gjøre, og at han har hatt kontakt med barn. Vi har besluttet å holde på ham til tirsdag. Det gjør vi av frykt for bevisforspillelse og fare for gjentakelse om han slipper ut.

Det sier journhavende politijurist Lise Dalhaug til tb.no.

Mandag ettermiddag meldte mannen seg selv hos Sandefjord-politiet etter at beskrivelser av bilen hans, og at han skal ha hatt en stor bamse i passasjersetet, ble formidlet i flere nettmedier. Han kjente seg igjen i beskrivelsen, og kontaktet derfor politiet. Han ble umiddelbart tatt med til avhør.

Ransaket

Ved 22-tiden ransaket politiet ennå mannens bolig på leting etter gjenstander eller andre indisier som kan belyse om han kan ha tilbøyeligheter til den typen adferd han nå er siktet for.

– Vi har gjort en rekke beslag, og har skjellig grunn til å tro at han står bak disse handlingene. Han er foreløpig siktet for skremmende og plagsom atferd, sier Lise Dalhaug.

– Blir han holdt i arresten natten over, eller løslatt?

– Det vil avhørene og resultatene av etterforskningen avgjøre. Om vi beholder ham i arresten, gjør vi det på grunn av fare for bevisforspillelse og gjentakelsesfare.

– Er det oppnevnt forsvarer for mannen?

– Det skjer først etter et døgn, eventuelt at han skaffer advokat på eget initiativ.

Etter at mannen meldte seg for politiet, ble han tatt inn til avhør.

LES OGSÅ: Mann med kosebamse meldte seg for politiet

LES OGSÅ: Mann forsøkte å lokke til seg smågutter

Mørk bil

Mandag morgen i 09.40-tiden ble tre gutter i Sandefjord skremt av mannen, som kom kjørende i en mørk Audi. Ved siden av seg i bilen hadde han en stor kosebamse.

– Kom, kom, kom, skal han ifølge krimsjef Lars Reisersen ved Sandefjord politistasjon ha ropt til tre gutter som var ute og spilte fotball den første dagen i høstferien.

Utover dagen fikk politiet flere henvendelser fra folk som hadde lagt merke til en mørk Audi med en fastspent, stor kosebamse i passasjersetet. Bilen ble blant annet sett av Lars Tore Eskedal i Kodal. Han meldte fra til politiet om observasjonen.

Norsk statsborger

Mandag ettermiddag meldte mannen seg for politiet, som etter innledende avhør besluttet å pågripe ham. Mannen, som er norsk statsborger, skal etter hvert fraktes til sentralarresten i Tønsberg, men kan bli løslatt senere hvis politiet ikke finner grunn til å holde på ham.

LES OGSÅ: Kripos innkaller til hastemøte etter bortføringsforsøk

Artikkeltags