Gå til sidens hovedinnhold

Vestfold-politikere vil bli mindre høflige og mer som de brautende bergenserne

Artikkelen er over 4 år gammel

En rekke sentrale politikere i Vestfold samlet seg for å diskutere hvordan de sammen kan kjempe for å nå fram med disse sakene på Stortinget. Mer samarbeid og mindre egoisme kan være løsningen, mener Lene Westgaard Halle.

– Det er mange saker vi er enige om i Vestfold som vi kan fighte for felles, sier Lene Camilla Westgaard-Halle.

Blant dem er blant annet bymiljøavtaler med Staten, kampen om å få storfengselet til Vestfold, noe som vil generere flere hundre ekstra arbeidsplasser, dobbeltspor på Vestfoldbanen, nasjonalparken, tilrettelegging for bedrifter, samt å få politihøgskolen til Vestfold.

På initiativ fra Vestfold fylkeskommune var representantene på vestfoldbenken samlet torsdag kveld sammen med gruppelederne i Vestfold fylkeskommune og Vestfold-ordførerne for blant annet å diskutere hvordan de bedre kan jobbe sammen.

– Målet er å få til et veldig godt samarbeid for å få gjennomslag for Vestfold-saker. Da er det utrolig viktig at vi har tett dialog og jevnlige møter, sier fylkesordfører Rune Hogsnes (H).

Vil slåss mer målrettet

– Vi må slåss litt mer inn mot partigruppene, regjeringen og de som bestemmer, fastslår Kårstein Eidem Løvaas (H) fra Tønsberg, som nå også er benkeleder for Vestfold-politikerne på Stortinget.

Partifelle Westgaard-Halle fra Larvik peker på noe hun mener bør endres.

Det handler litt om ikke å være så høflige hele tiden. Vi er litt forsiktige i Vestfold og tar ikke så mye plass som for eksempel bergensere. Jeg tror også næringslivet kan være tøffere med oss, sier hun.

Flere har ønsket bedre kommunikasjon mellom politikerne i kommunene, fylkeskommunen og på Stortinget.

– Det har satt seg litt fra tidligere at dialogen ikke var så god, men jeg opplever at den har vært god, kommenterer Morten Stordalen (Frp) fra Re, som allerede har vært stortingsrepresentant i en periode og nå har fire nye år foran seg.

Carl-Erik Grimstad (V) fra Tjøme påpeker at med ny kommunestruktur og antall ordførere snart redusert til sju, vil det bli lettere å samles oftere, noe som er en del av Vestfold-politikernes plan framover. De håper det vil senke terskelen for at lokale og regionale politikere fra Vestfold kontakter hverandre og snakker sammen.

– Da jeg var ordfører, så jeg hvor viktig det var med tett kontakt. Det kan ta en stund mellom vedtak i Stortinget før ordførerne skal begynne å jobbe med sakene. Da er det fint å få tidlig innspill om hva de har tenkt, sier Erlend Larsen (H) fra Sandefjord.

LES OGSÅ: Wang Ung fikk ja til etablering i Sandefjord (+)

Vil ha mindre parti-ego

Med et målrettet samarbeid tror Westgaard-Halle at egoet vil bli en av de største utfordringene.

– Vi må legge våre egne egoer til side og sette Vestfold foran det å ta æren for en sak, selv om det kan være vanskelig noen ganger. Jeg tror vi må bli flinkere til det, og i stedet jobbe mer sammen, sier hun.

Maria Aasen-Svensrud (Ap) fra Horten, understreket at det fortsatt vil være partipolitiske skillelinjer som vil prege Vestfold-benken.

– Vi kan ikke sitte her å late som vi er enige om alt. Vi skal kjempe våre saker, men jeg tror det handler om hvordan vi står opp for Vestfold, sier Svensrud.

Westgaard-Halle tror også hun og de andre stortingspolitikerne fra Vestfold kommer til å være mer til stede lokalt.

– Det har vært en utfordring i Vestfold at stortingspolitikerne ikke har vært nok til stede. Vi er allerede i gang med det arbeidet gjennom dette møtet nå, påpeker hun.

Vestfolds sju stortingsrepresentanter satt samlet rundt et bord på Quality hotell Oseberg i møtepausen. Bak dem stakk Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang hodet fram.

– Jeg har bedt disse stortingsrepresentantene om respekt og støtte rundt at det er bred politisk enighet i fylkeskommunen og de tre berørte kommunene Tønsberg, Nøtterøy og Sandefjord om at Bane Nors Nøtterøy-alternativ er uaktuelt, skyter han inn, med håp om at de vil kjempe for dette på Stortinget.

LES OGSÅ: Bane Nor gjør alvor av truslene: Ber Staten om å gripe inn i jernbanesaken (+)

Den nye Vestfold-benken består av Løvaas (H) og partifellene Westgaard-Halle og Erlend Larsen. Fra Arbeiderpartiet har Dag Terje Andersen og Maria Aasen Svensrud plass, mens Morten Stordalen (Frp) og Carl-Erik Grimstad også kom inn på Stortinget etter valget.

Kommentarer til denne saken