– Vogntoget veltet rett foran meg

Dette bildet tok Marianne Jørstad få minutter etter at hun fikk rygget vekk fra vogntoget og summet seg etter nesten-kollisjonen.

Dette bildet tok Marianne Jørstad få minutter etter at hun fikk rygget vekk fra vogntoget og summet seg etter nesten-kollisjonen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SANDE: Marianne Jørstad (28) var bare meter fra å bli smadret av vogntoget på E18. Fullastet med tømmer, veltet det rett foran henne.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Fredagen på jobb ble litt mer dramatisk enn ventet. Klokken nærmet seg 12.00. Marianne Jørstad (28) fra Tønsberg gledet seg til lunsj og ante fred og ingen fare der hun kjørte tilbake til Tønsberg etter et jobbmøte i Drammen.

– Jeg holdt på å bli truffet av vogntoget. Jeg er skjelven fortsatt, utbryter hun når tb.no tar kontakt, to timer etter ulykken.

LES OGSÅ: Flere mil kø etter at tømmerbil veltet på E18

«Nå går det dårlig»

Mens Jørstad pratet med faren sin over handsfreesettet, så hun et stort vogntog skjene mot henne fra motsatt kjørebane på den andre siden av gressrabatten ved bomstasjonen i Sande.

 – Jeg fikk et skikkelig støkk.  Da den begynte å kjøre over gresset tenkte jeg bare: «Nå går det dårlig». Den kom rett mot meg, forteller Jørstad.

Midt i sjokket vurderte hun om det var størst sjanse for å unngå smellet ved å gi gass eller ved å bråbremse. Jørstad valgte det siste og rakk det akkurat.

 – Det veltet rett foran meg, og jeg stanset kanskje ti meter ifra. Det skjedde så fort, og han kjørte så fort. Det så ut som han først hadde retning rett mot meg, men så fikk han vrengt unna, sier Jørstad.

Men faren var ikke over.

LES SAKEN: Tømmerbil veltet på E18

Fryktet tømmerlasten skulle treffe

Jørstad kikket rett inn i de massive hjulene og understellet på vogntoget som nettopp hadde sperret to kjørefelt. Da begynte metervis med store, tunge tømmerstokker å deise ned i bakken.

– Jeg tenkte at «nå kommer de mot meg». Og jeg var redd det skulle begynne å brenne.

Jørstad satt firmabilen, en ny Volkswagen Transporter, i revers og rygget i panikk.

– Jeg tenkte ikke på å se meg for. Så jeg ble jo helt fjern selv, forteller hun i ettertid.

I all oppstandelsen klarte hun nesten ikke å forklare faren, som fortsatt var på telefonlinjen, hva som nettopp hadde skjedd.

LES OGSÅ: Skadet i ulykke på E18

Strømmet folk til

Det var ingen biler bak Jørstad idet ulykken skjedde, men de kom fort til. I bilen satt 28-åringen skjelven, og registrerte at rundt 20 personer strømmet mot vogntogets førerhus fra alle kanter.

– En tilfeldig mann ropte at folk måtte begynne å kjøre. Jeg var helt enig, ellers ville det bare blitt enda mer kaos. Føreren av vogntoget fikk hjelp, så jeg dro før politiet kom.

Jørstad kom seg ut av kaoset ved å kjøre opp avkjørselen like ved ulykkesstedet og fortsatte mot Tønsberg.

– Jeg rakk å tenke litt. Det var veldig tilfeldig at det gikk bra, at jeg ikke hadde rukket å komme opp i 100 km/t etter bomstasjonen. Hadde jeg krasjet, hadde det vært i fronten for min del. Da hadde jeg jo vært ferdig, sier Jørstad.

LES OGSÅ: Kvinne (71) sovnet bak rattet på E18 – kolliderte med bil
 

Artikkeltags