– Det har blitt for mye styr med filmen, noe vi ikke var forberedt på, forteller en av gutta til tb.no.

Regn, regn og atter regn. De fleste av oss er lei all nedbøren som er kommet den siste tiden. Men for noen gutter fra Sandefjord så ble alt vannet i naturen en glimrende anledning til å kjøre wakeboard i veikanten. Dermed var det fram med brett, bil og filmkamera forrige uke.

– Uskyldig moro

– Vi skulle bare ha det litt gøy. Uskyldig moro. Vi tenkte ikke på at dette kunne være ulovlig. Vi filmet det hele, og la en redigert video ut på Vimeo, forteller en av guttene.

Filmen kaller de "Wakeboarding i Kodal", men deler av filmen er spilt inn i Larvik.

De trodde filmen bare skulle bli sett av den nærmeste vennekretsen. Der tok de feil. Filmen ble etter hvert delt på Facebook, og brått spredde den seg som ill i tørt gress på nettsamfunnet. Flere medier tok også kontakt med gutta. Det var da de ble skeptiske til å la filmen fortsatt ligge ute.

– Det tok helt av. Vi har fått henvendelser fra en rekke medier. Derfor ble det litt mye.

Men dere skjønte vel at dette stuntet var såpass spesielt at det ville bli interesse for filmen?

– Vi trodde ikke det vi filmet var så veldig spektakulært, forteller han.

LES OGSÅ: Hadde du turt dette før vielsen

Fjernet filmen

Han som er filmet i videoen er en erfaren wakeboarder, noe man tydelig kan se på videoen. Men nå er filmen fjernet for godt, forteller han.

Både sjåføren som kjørte bilen og gutten som står på wakeboard understreker at de ikke var til fare eller hinder for trafikken.

De er imidlertid ikke sikre på hvordan dette stiller seg i forhold til vegtrafikkloven og er derfor lite lystne på å stå fram.

– Jeg har ikke så lyst til å få problemer på grunn av dette. Det kan jo hende noen mener dette ikke er i samsvar med vegtrafikkloven, sier wakeboard-entusiasten.

– Derfor har vi nå fjernet filmen. Vi vil ikke provosere noen og har bestemt oss for at filmen ikke blir lagt ut igjen. Vi trodde ikke det vi filmet var så veldig spektakulært. Vi kjørte jo ikke mer enn rundt 20 km/t, sier han.

LES OGSÅ: – Det står jo ikke forbudsskilt

Ikke lovlig

Lensmann Hans Petter Gulliksen sier det er et kreativt tiltak men at det ikke er lovlig.

– Nei, dette er ikke lov og en adferd som utvilsomt vil kunne rammes av Veitrafikkloven § 3, både med tanke på de involverte, og på tredje part. Blant annet ser men at andre trafikanter må vike, samt at det er utvilsomt direkte farlig for vedkommende på brettet, med tanke på skader som kan oppstå ved drivende gjenstander eller hekting i vegetasjon, sier Gulliksen til tb.no

LES OGSÅ: Brudepar reddet av NAF