Fikk lengre varetekt i stor narkosak

Politiet, ved politiadvokat Olaf R. Kløvstad, ba tirsdag Tønsberg tingrett om forlenget varetektsfengling av to menn knyttet til et stort narkotikabeslag i Vestfold.

Politiet, ved politiadvokat Olaf R. Kløvstad, ba tirsdag Tønsberg tingrett om forlenget varetektsfengling av to menn knyttet til et stort narkotikabeslag i Vestfold. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Etter åtte uker i varetektsfengsling med total isolasjon, fikk politiet fire nye uker for to av mennene i den store narkotikasaken fra Vestfold.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Tirsdag ble to litauiske menn varetektsfenglset for fire nye uker med brev- og besøkskontroll etter det store narkotikabeslaget i Vestfold.

Kan bli mer omfattende

Sammen med de to litauerne, begge 31 år, ble også to menn fra Vestfold arrestert tidlig i juni.

– Nordmennene vil bli begjært fengslet torsdag, opplyser politiadvokat Olaf R. Kløvstad i Vestfold politidistrikt.

Han forteller at politiet gir ut lite informasjon av hensyn til etterforskningen.

– En rekke dokumenter fra avhør, funn og undersøkelser er klausulert. Det er helt umulig å si om saken blir utvidet, sier Kløvstad.

Heller ikke hvor i fylket vestfoldingene er hjemmehørende, vil politiet si.

– Jeg vil ikke gå ut med nøyaktig alder, men kan si at den ene er sent i 30-årene og den andre er tidlig i 40-årene, sier Kløvstad etter fengslingsmøtet.

LES OGSÅ: Fire personer arrestert i en stor narkotikaaksjon

3–15 år i fengsel

De fire mennene er siktet for å ha innført en «meget betydelig» mengde narkotika, oppbevart det, eller begge deler. Ifølge Straffeloven, risikerer mennene fra 3-15 år fengsel dersom de blir dømt for det de nå er siktet for.

Politiet har ikke gått ut med hvor mange kilo det dreier seg om. Det er heller ikke bekreftet hva slags narkotika det er, men politiadvokat Jan Helge Palm har tidligere sagt at politiet tror det er amfetamin.

– Vi mangler analysene fra Kripos. Det er venteliste der nå. Vi regner med å få avsluttet etterforskningen i løpet av de kommende fire ukene, sier Kløvstad.

Narkotikabeslaget ble gjort et sted syd i Vestfold og det ble brukt helikopter under aksjonen.

LES OGSÅ: Vigrid bruker Borrehaugene

Artikkeltags