Sandfaste passasjerer må sove på flyplassen på Kanariøyene

Av

Hotellkapasiteten på Gran Canaria er så sprengt at det ikke var mulig å innlosjere alle de norske passasjerene som ikke fikk reist hjem til Norge lørdag.

DEL

I overgangen mellom de norske vinterferieukene sjekket mange inn på hoteller lørdag, mens mange skulle reise hjem på Norwegian- og SAS-fly fra Gran Canaria.

På grunn av sandstorm ble flyplassen stengt rundt klokken 15.30 lokal tid lørdag, og ifølge Dagbladet skal 1.500 passasjerer som skulle til Norge, være rammet.

Pressesjef i SAS John Eckhoff sier til NTB at de natt til søndag ennå ikke har full oversikt over situasjonen.

– Vi hadde sju fly som ble rammet, tre skulle til Norge – to til Gardermoen og ett til Kristiansand. I tillegg skulle tre fly til Sverige og ett til Danmark. To av de sju flyene ble omdirigert til Tenerife og Portugal, og de er der ennå. Jeg er ikke sikker på hvilke av flyene det var, sier Eckhoff.

Fulle hotell

Det var rundt 540 passasjerer som skulle med SAS-flyene til Norge.

– Vi har forsøkt å få dem innlosjert på hoteller, men fordi nye tilreisende hadde sjekket inn, og fordi mange hoteller er vinterstengt nå, er det lite kapasitet. Det er en svært krevende situasjon, og vi er ikke det eneste selskapet med disse utfordringene nå. Det er svært krevende på flyplassene med alle disse menneskene, sier Eckhoff.

Han kan ikke svare på om de reisende som hadde sjekket inn bagasje, får tilgang til å hente ut bagasjen sin og dermed tilgang på for eksempel toalettsaker, medisiner og klær.

Været avgjør

– Vi prøver selvsagt å få flyene hjem så snart som mulig, men alt avhenger av værutsiktene. Akkurat nå opplever vi et enormt informasjonsbehov, kombinert med at det er utfordrende å få full oversikt, sier Eckhoff.

NTB har ikke fått svar på henvendelser til Norwegian natt til søndag, men selskapet opplyser til Dagbladet at de har 925 passasjerer fordelt på fem fly som ikke får dra til Norge.

Vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt sier til avisen at det ikke ser ut til at værsituasjonen vil bedre seg søndag.

Artikkeltags