I mai er det 10 år siden Andreas Bull-Gundersen fra Re døde i København etter å ha fått et tungt whiskyglass kastet mot hodet sitt. Saken vakte i sin tid stor oppsikt.

I årene etter har Andreas' Minnefond delt ut et stipend til en person eller organisasjon som arbeider med å forebygge vold mot eller blant unge mennesker. I år skjer dette for siste gang.

Legger ned fondet

På dagen ti år etter hans død, arrangerer Minnefondet sin siste stipendutdeling før fondet så legges ned.

– Vi vil bruke resten av våre midler på dette, så det kan ventes enten et stort stipend, eller flere mindre. Vi har ca. kr 80.000 totalt til formålet, opplyser sekretær i Andreas' Minnefond, Heming Olaussen.

Han er nå ute etter å få forslag på stipendkandidater fra hele Vestfold.

– Stort kulturarrangement

– Etter at styret har plukket ut vinneren/vinnerne, vil selve stipendutdelinga foregå på et stort kulturarrangement søndag 12. mai på kulturhuset Elverhøy i Ramnes i Re – området der Andreas bodde. Her vil det være et bredt program, som avsluttes med en intimkonsert med den nasjonalt og internasjonalt kjente artisten Moddi, opplyser Olaussen videre.

Billetter til arrangementet blir lagt ut 1. april. Begrenset antall. Frist for å komme med forslag er også satt til 1. april. Forslag sendes heming.olaussen@gmail.com Alle kan fremme forslag.