Gå til sidens hovedinnhold

Vi eldre er takknemlige for all omsorg som blir vist oss for at vi ikke skal bli smittet, men vi trenger ingen til å fortelle oss hva vi skal gjøre.

Artikkelen er over 1 år gammel

Hei du, Tove Nordahl! Ja, jeg snakker til deg som er under 70 år, og ikke vet bedre.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nei, jeg ble ikke provosert av det du skriver om oss 70-, 80- og 90 åringer som ifølge deg nærmest går i flokk for tiden. Derimot er jeg kraftig opprørt over din intoleranse overfor ovennevnte aldersgruppe. Du antyder nærmest at det er vi eldre som har skylden for at vi er i den situasjonen vi alle er i på grunn av pandemien,fordi vi flokker oss rundt på kjøpesentere og andre steder.

Min erfaring er for øvrig at det ikke er vår aldersklasse som flokker seg mest. Du skriver også at vi ikke tenker på at du og andre kan miste jobben, bedrifter går konkurs osv. Dette er jo det rene vås fra din side. For det første var det neppe vår aldersklasse som dro med seg viruset fra Kina, Østerrike eller Italia. For det andre innførte ikke myndighetene de strenge reglene for folks adferd bare for vår del, de tenkte nok på deg og alle andre som bor i dette landet. Myndighetene anmodet alle i vår aldersklasse om å være mest mulig hjemme og ellers følge de andre reglene som gjelder for alle. Men dette betyr IKKE at det er forbudt for eldre å ferdes hvor de vil. Tove Nordahl, merk deg forskjellen!

Les også

Tove ba de på 70+ om å holde seg hjemme – da ble det kok i kommentarfeltet

Og slutt og tro at denne friheten kun gjelder deg! Du skriver også noe i retning av at vi eldre godter oss der vi sitter med gjeldfri bosted, og har trygg pensjon, mens du risikerer å bli naver. Dessverre kan vi ikke gjøre noe med din situasjon, men du har tydeligvis ikke fulgt særlig godt med i historietimen når det gjelder bakgrunnen for vår velstand i dag. Noen av oss opplevde trettiårenes fattigdom. Mange sultet og led annen nød under krigen, og alle oss 70-, 80- og 90 åringer har opplevd etterkrigstidens nøysomhet og slit. Med andre ord, Tove Nordahl, det er disse eldre som har bidratt til at du bor i et av verdens rikeste land, og ble født med en sølvskje i munnen. Vi eldre er takknemlige for all omsorg som blir vist oss for at vi ikke skal bli smittet, men vi trenger ingen til å fortelle oss hva vi skal gjøre.

Les også

– Hva pokker gjør det, la meg i tilfelle få lov til å dø

Les også

Gamle mennesker og folkevett

Kommentarer til denne saken