Gå til sidens hovedinnhold

Vi er spente på om Økokrim setter søkelyset på hele Tjøme-saken, en av Norges mest omfattende byggesaks-skandaler

Eller om de bare holder seg til det begrensede tiltalegrunnlaget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For fire år siden startet avsløringene i den såkalte Tjøme-saken. En lokal arkitekt, Rune Breili, hadde utviklet et altfor nært forhold til ansatte i Tjøme kommunes byggesaksavdeling. Resultatet var at ulovligheter gikk gjennom på løpende bånd - og Breili ble i kapitalsterke kretser kjent som mannen som kunne trylle på Tjøme.

Administrasjonen og politikerne i Tjøme kommune var bevisstløse og unnlot å ta et oppgjør med det opplagte uvesenet og korrupsjonen. Det har vært en lang og hard kamp for å få frem fakta og få media, kommunen og politiet til å ta grep.

En ny kommuneadministrasjon, krefter i Økokrim, media som Tønsbergs Blad, NRK og Dagens Næringsliv responderte imidlertid positivt; men det har likevel vært en tung prosess.

Helt avgjørende har Tom Ravndal vært, og hans iherdighet og utrolige og saklige gravearbeid skal berømmes.

Tirsdag 19. januar starter rettssaken mot Rune Breili, Harald Svendsen og Hans Petter Abrahamsen. Det skjer i Horten tingrett. Vi er spente på om Økokrim setter søkelyset på hele Tjøme-saken, en av Norges mest omfattende byggesaks-skandaler, eller om de bare holder seg til det begrensede tiltalegrunnlaget.

En ting er sikkert: Økokrim har hatt mulig tilgang til alt tilgjengelig materiale for å belyse og ta tak i hele omfanget av ulovligheter i Tjøme-saken.

HØR HELE SAKEN SOM PODKAST HER:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.