Gå til sidens hovedinnhold

Vi er uenig

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg forstår Henning Wold og Aksel Haraldsen sin frustrasjon veldig godt, men dette er virkelig å dra den veldig, veldig langt. Ikke ante jeg at jeg hadde så stor makt, ikke visste jeg heller at jeg styrte en skute helt alene slik det fremstilles i deres innlegg.

Så litt fakta, for det mangler nemlig i disse herrenes personangrep på meg. Velferdsteknologi startet riktignok i begge de gamle kommunene via Leve hele livet. Men det er nå faktisk etter workshopen vår at det virkelig jobbes med i administrasjonen fordi det er en tydelig forventning. Dette kan dere sjekke med administrasjonen. Det er på vår vakt.

Så er det mere fokus på hjemmebaserte tjenester, dette er en del av vedtak gjort i «nye» Tønsberg kommune altså den kommunen som vi styrer nå. Dette er også jobbet med i de to gamle kommunene, men jeg velger å snakke om hva vi faktisk trykker enda hardere på pedalen på nå.

Så er vi politisk uenige om hvordan dette skal løses, og der har jeg respekt for deres mening mens dere mener altså at jeg tar feil så lenge jeg ikke er enig med dere. Det kommer jeg heller ikke til å bli, der er vi på to forskjellige planeter. For meg er det greit, men tydeligvis ikke for disse to her.

Så kan det jammen meg virke som jeg har blitt en historieforteller av fiktive historier, men da vil jeg minne om igjen at jeg forholder meg til informasjon fått i denne kommunestyreperioden, ikke hva tidligere ordfører i en tidligere kommune holdt på med. Det har ikke vært en god prosess når det kommer protester i etterkant, det har ikke vært en god prosess når økonomien ikke er kvalitetssikret vedrørende Olsrød Sykehjem.

Så vil jeg også her som jeg har gjort til det utrettelige, vi har vedtatt handlingsrom 2024, og vi har vedtatt budsjett for 2021 det var også Wold, Haraldsen og Høyre med på, at de ikke forsto konsekvensene av dette er for meg veldig underlig der Wold har tidligere vært leder av samme utvalg som jeg er nå og Haraldsen er jurist. Enkeltsaker kommenterer jeg overhodet ikke, og har heller aldri gjort det.

BPA, altså frekkhetens nåde gave tar ingen slutt av to godt voksne herrer, mener dere virkelig at administrasjonen har brutt retningslinjene med brukermedvirkning? Og at det er lovbrudd på en lovpålagt oppgave? Om det er slik at dere mener det så er det veldig drøyt å ta det i et innlegg for å slakte meg i Tønsbergs Blad. Det hører da hjemme et helt annet sted.

Når det gjelder Maribu og Marie Treschow så er vi altså uenige, jeg mener oppriktig at en kommune kan klare å levere gode tjenester.

Jeg må bare beklage at jeg er ei Arbeiderpartidame og ikke Høyredame, eller, nei, det beklager jeg virkelig ikke for jeg vil ha tjenester som er gode for alle. Innenfor et område som det ikke har vært styrt så godt i en årrekke så må vi ha hånda på rattet og styre tjenestene selv. Dette er politikk og beklager at Høyre ikke forstår det.

Jeg har riktignok allergi, men det er mot helt andre ting enn Høyre i dette innlegget skisserer, i mange tilfeller så fungerer samarbeid mellom det private ideelle og det offentlige. Men i den situasjonen vi nå er i så må vi få kontroll, noe vi er på god vei til. Og jeg gjentar - vi må da ha hånden på rattet.

Ingen har mistet sine tjenester over natten, det er ett tilfelle hvor et varsel ikke gikk ut slik som planlagt. Av 1500 varsler som er sendt ut på endringer på tjenester så må jeg si at selv de fantastiske ansatte på tildelingskontroret kan gjøre feil, men hvor flat tenker Høyre de skal legge seg? Se utvalgsmøte fra tirsdag 1.juni under orienteringer så ser dere hvordan tildelingskontoret svarer dette opp.

Jeg vil med dette beklage at Høyre ikke forstår konsekvensen av sine egne vedtak, de tok nemlig ikke ut punktet vedr støttekontakt under behandlingen av handlingsrom 2024 sak 109/20.

De tok det heller ikke med i sitt alternative budsjett slik jeg kan se i sak 173/20.

Det stemte heller ikke imot i sak 06/21 Redusert bruk av en til en støttekontakt, innføre en mer gruppebasert tilnærming. Revurdering av doble vedtak og vedtakslengde. Harmonisering av støttekontaktordningen etter sammenslåingen av Re og Tønsberg kommune.

Men nå har de forstått at å få skuta på rett kurs så er det konsekvenser og de merkes og gjør vondt, og da vil de snu, men vi har altså ikke mere penger i sekken enn det vi har.

I rest my case!

Kommentarer til denne saken