Gå til sidens hovedinnhold

Vi kjenner oss ikke igjen i TB. Dette er en avdeling vi er stolte av.

Vi reagerer på måten artikkelen i TB forsøker å skape en konflikt mellom oss og vår leder.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den 7. november leser vi på nettsiden til Tønsbergs Blad om flytteprosessen til Barne- og ungdomsavdelingen på Sykehuset i Vestfold. Det er mye vi stusser over i denne artikkelen, og en del vi finner direkte feil. Vi som jobber på Barne- og ungdomsavdelingen, og som jobbet den aktuelle helgen opplevde at flyttingen gikk veldig bra.

Selvfølgelig er det krevende å flytte en avdeling hvor størsteparten av pasientene kommer som øyeblikkelig hjelp. Vi har heller ikke kontroll over hvor syke våre pasienter er på et aktuelt tidspunkt, men vi var mange på jobb og flyttingene var svært godt planlagt.

At TB skriver at de har snakket med flere ansatte som forteller om gråt og dårlig planlegging får vi ikke til å stemme. Hvem er disse ansatte avisen viser til? Vi som var på jobb den helgen, hadde en helt annen opplevelse. Det var langt fra kaotiske tilstander, og var det gråt var det heller fordi vi var rørt over å kunne tilby våre pasienter en flott ny avdeling.

BAKGRUNN: Tårene trillet og de ansatte beskrev kaotiske tilstander. Leder mener imidlertid flyttingen gikk veldig bra

Vi er helt enige med våre ledere

Mange av avdelingens pleiere, leger, kontoransatte og ledere var på jobb denne helgen nettopp for å få en god flytteprosess. Mange timer er brukt til planlegging for å ivareta sikkerheten til våre pasienter. Å flytte mange syke barn og ungdommer samtidig er en krevende handling. Risikoen for at noe kan gå galt er alltid til stede og det må være planer for å kunne håndtere dette. Det hadde vi. Det oppleves derfor svært urettferdig og sårende når det beskrives et scenario vi ikke kjenner oss igjen i.

Vi reagerer også på måten artikkelen forsøker å skape en konflikt mellom oss og vår leder. Her gis det et inntrykk av en leder som avviser de ansattes opplevelser, men vi er faktisk enig med vår leder om at flyttingen gikk bra. Som i alle sunne organisasjoner kan vi også ha ulike meninger enn våre ledere, men disse skal løses internt. Og for å understreke nok en gang, her er vi helt enig med våre ledere.

Les også

Kennet fikk valget mellom gata eller Tjøme: – Jeg håper jeg overlever natten

Mye kunne vært sagt om artikkelen som virker rotete. Hva var journalistens agenda? Ønsket han å lage en tekst om flyttingen til Barne- og ungdomsavdelingen, eller ønsket han å skrive om innleggelses-sitasjonen på Sykehuset i Vestfold? Var intensjonen å så tvil om prioriteringene sykehuset gjør når sengepostene fylles opp? At sykehuset nå, inkludert Barne- og ungdomsavdelingen prioriterer de sykeste foran kontroller som kan vente er vel en selvfølge? Å redde liv er alltid helsepersonells førsteprioritet.

Sprer usikkerhet for syke barn

Vi stiller oss kritiske til at TB beskriver en virkelighet vi ikke kjenner oss igjen i, men mer alvorlig ser vi at denne artikkelen kan spre usikkerhet om at syke barn får et godt tilbud hos oss. De barna som har behov for innleggelse og deres pårørende skal ikke være bekymret for at de kommer til en avdeling som ikke klarer å gi barna nødvendig helsehjelp.

Alle landets barneavdelinger er fulle av barn med luftveisinfeksjoner, og at vi har det travelt har ingenting med flyttingen å gjøre. Det er fullt i Bergen, Oslo og Trondheim også. Men nye lokaler gjør at vi nå kan gi familiene en bedre opplevelse. Der vi før hadde flersengsrom har vi nå enkeltrom til alle. Et flott kjøkken og lekerom står også klart til bruk. Kanskje TB burde skrevet om dette isteden?

Vi inviterer gjerne journalisten hit for å vise fram en av landets fineste barne- og ungdomsavdelinger. Da vil han også se at vi som jobber der er utrolig stolte av avdelingen vår og det arbeidet vi gjør. Akkurat nå jobber vi døgnet rundt for å ta imot barn som har behov for akutt helsehjelp. Flere bidrar langt utover hva som kan forventes, og vi samarbeider på tvers av seksjonene. Med god hjelp av nyfødtintensiv som stiller med dyktige sykepleiere gir vi små barn med pustebesvær en god og trygg behandling.

Tønsbergs Blad må gjerne drive med kritisk journalistikk, men det bør være med rot i virkeligheten, og med tanke på de konsekvenser som kan komme om innbyggerne mister tillit til samfunnsviktige tjenester.

AvTheres Ø. Lorentzen, sykepleier. Christine B. Ragnum, overlege. Eilif F. Lønnebakke, Lege i spesialisering. Monica L. Dahl, kontor. Marianne Hatlemark tillitsvalgt NSF. Grete Dahl, verneombud

På vegne av

Janne Egtvedt, Johannes Rolin, Laila Johansen, Marianne Sommerseth, Hege Bjørndahl, Per Albert Solheim, Hilde Holmsen, Christian Siva, Tone Havikhagen, Anette Faye-Lund, Sofia Lando, Susanne Sandvær, Ellen Eliassen, Jorun Storhaug, Amalie R. Larsen, Lisabeth Ravn, Susann, Inga B. Karlsen, Aina Gashi, Heidi Barvik, Henriette Andreassen, Kaja Wellberg, Anette Rygh, Silje, Isabelle Boere, Janne Kvalvik, Martine Magnussen, Inger Cecilie Armann, Heidi Olafsen, Sofia Skaatun, Bente Vang, Gun Beate Skaret, Svend Andersen, Lena Holtmon, Millie Kirsebom, Therese Hallberg, Anna Lilja Björnsdóttir, Judy Lima, Johanna Walgren, Martine Gyth-Dehli, Katrine Aas Gravningen, Martine Aasrum Svendsen, Nina Pedersen, Tiril Shank, Laila Johansen, Kristine Hamer, Anne-Berthe Fougner, Tone Hegg, Patricia Christensen, Karina Lindhjem, Bjørg Magnussen, Lise Olsen, Trude, Ghina Alkurdi, Inger-Johanne Aasrum Svendsen og Rita Ulstein.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.