Slik har det seg at da jeg i går kveld sjekket busstider til Kristiansand, fortalte nettsiden at bussen ikke stanser på Kopstadkrysset, med mindre vedkommende reisende har kjøpt billett på forhånd. Det ga jeg meg fortrøstningsfullt i gang med, i det jeg lastet ned en VY-app, eller hva det kalles, på smarttelefonen. Et kvarter seinere, etter diverse forsøk med koder og tall og rubrikker og faen og hans oldemor, unnslapp et «helvete heller» leppene mine, hvorpå min samboer Iren sa: «Men ikke kjeft på meg, da! Det er vel ikke min skyld!»

Og det var det selvfølgelig ikke. Men jeg hadde på det tidspunktet fått så ettertrykkelig nok av VYs «enkelhet» at jeg sa: «Jeg driter i hele greia! Jeg haiker!»

«Men slutt, da,» sa hun. «Du må ikke gi opp så lett. Jeg skal hjelpe deg, jeg.»

Og slik gikk det til at min Iren, som er langt mer datakyndig enn meg, gikk i gang med appen, for på en «superenkel» måte kjøpe enveisbillett fra Kopstadkrysset ved Horten til Dyreparken ved Kristiansand.

Og det var altså da hun sa, etter tre kvarters tid, at «vi klarte det, vi!» Å kjøpe bussbillett …

«Jeg er visst kommet på en feil klode! Her er så underligt,» skrev Sigbjørn Obstfelder. Han ville av. Jeg tror jeg vil av fordi den har blitt så «enkel».